Най-важният играч на ЦСКА в Пловдив: Не беше това планът!


Най-важният играч на ЦСКА в Пловдив: Не беше това планът!
Снимка: Alexander Karamfilov / LAP.bg

2176 0

За пореден двубой Амос Юга доказа колко е ценен за ЦСКА, след като записа нови силни 90 минути с червената фланелка и бе определен за играч №1 в двубоя срещу Локомотив (Плодвив), спечелен от лидера в класирането с 0:1 като гост. 

Победата прати ЦСКА на 5 точки пред Лудогорец, а самият Юга беше доволен от победата. Той призна, че игровият план преди мача е претърпял промени заради силното представяне на Локомотив, но е щастлив от 3-те точки и аванса в класирането. 

Победа, но не с игра "по план" 

Юга беше категоричен, че това е било от най-тежките гостувания за ЦСКА и беше изключително щастлив от 3-те точки, спечелени срещу толкова добър отбор. 

"Беше много трудно, наистина тежка битка. Щастлив съм, че спечелихме, защото последният път, когато гостувахме, загубихме. Нямахме много положения за гол, но най-важното е, че успяхме да вкараме и да спечелим. Да спечелиш 4 поредни гостувания е тежко и това е страхотен успех за ЦСКА. Оставаме и лидери, което е добре", каза халфът, който днес игра и като централен защитник.

"Всеки момент днес беше важен за нас. Трябва да си фокусиран във всеки един момент, защото те ни създадоха много проблеми, но демонстрирахме характер, бяхме агресивни и заслужихме победата". 

"Не беше това планът за мача, но когато имаш добър отбор срещу теб, подкрепен от феновете си, се случват такива неща. Ние обаче се нагласихме отлично към условията, вкарахме и спечелихме срещата", допълни халфът. 

5 точки разлика с Лудогорец

Армейците отново изскочиха с 5 точки пред Лудогорец в класирането, но този факт "не топли" Амос Юга, който припомни, че през миналия сезон в края на календарната година ЦСКА е имал аванс в класирането, но в последствие е изостанал в битката за златните медали. 

Рано е да говорим за титлата. Предпочитам да не говоря. Спомняме си в края на миналата календарна година, когато водехме с 2 точки, но след това не защитихме аванса. Важна е победата днес, Локомотив (ПЛодвив) може и да не се бори за титлата, но е солиден отбор, което прави тази победа много важна", каза Юга. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички