Майкъла: Треньорите на ЦСКА не участват в селекцията, ръководството е отговорно за лошия старт


Майкъла: Треньорите на ЦСКА не участват в селекцията, ръководството е отговорно за лошия старт
Снимка: Ceco Dimov / LAP.bg

4456 0

Бившият изпълнителен директор на ЦСКА Георги Илиев-Майкъла разкритикува ръководството на клуба. Той заяви, че управляващите са виновни за слабата игра и слабия старт на сезона за "червените".

"Всичко зависи от ръководството. Стига са сменяли само треньорите. Ръководството да дава отговори, питайте хората, които взимат решенията. Всичко идва оттам. За да имаш силен отбор, трябва да имаш и класно ръководство. Някой да носи отговорност. Нито един треньор не прави и не участва в селекцията в ЦСКА. Говорил съм поне с шестима от треньорите. На никого не му дават шанс да си избере кой играч да си доведе, да поиска някого конкретно. Какво е виновен тогава треньорът? Нищо чудно и съставът да му редят. Някой знае ли изобщо кой избира новите попълнения?", заяви Илиев пред "Тема спорт".

"Добър, лош, Саша Илич до последно се бори за титлата. Една дузпа ни лиши от нея. Да, не станахме шампиони, но имаше конкуренция. Сега какво се получава, човек, който сме го изгонили преди, не че имам нещо против Нестор Ел Маестро, го връщаме? Никой не го приема. Отборът не играе. Ужким имахме звездна, милионна селекция… Нали така се афишираше?! Има много, които гледат да се слагат на ръководството, да се подмазват… И какво излезе – единият бил контузен, но дошъл, другият с килограми, третият еди-какво си… И никой не казва кой ги е довел. Спортният директор ли, изпълнителният ли, треньорът ли, собственикът ли? Кой ги води тези играчи? Как не излезе никой да каже, да попита този въпрос. Все пак някой трябва да носи отговорност", допълни той.

Според него проблемът на ЦСКА не е в грешно проведена физическа подготовка през лятото. "Оставете тези глупости с подготовката! Играчите си я имат физическата подготовка. Две седмици след края на миналото първенство започнаха да тренират. Просто няма настроение и желание. Тези, говорещи за слабата подготовка, не ги слушайте. Саша Илич е един прекрасен треньор. Той е професионалист и не може да допусне такова нещо. Нека не търсим в треньорите вина. Вината е първо в ръководството, защото смениха двуцифрен брой треньори", отсече Майкъла.

"В школата смениха колко директора вече. И виждате ли някакъв резултат от всичко това? ЦСКА винаги е вадел таланти, но това, че не ги налагаме, е отделен въпрос. Може ли да играем с 10 чужденци?! Преди говорехме за Лудогорец, но сега сме като тях. Откъде да излезе това българче? Извънземно може да вземем някое. Ами Ицо Стоичков… Той е най-голямата футболна икона на България. Над него няма никой друг. Защо той не участва в тези процеси, да си каже мнението. Защо в ЦСКА не се казва кой ходи да гледа играчите, които мениджър ги е препоръчал, кой ги е взел…", завърши бившият шеф на "Армията". По-рано и легендата Паро Никодимов критикува ЦСКА и Ел Маестро.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички