С два спорни гола Лудогорец победи ЦСКА (СНИМКИ)


С два спорни гола Лудогорец победи ЦСКА (СНИМКИ)
Снимка: Официален сайт на Лудогорец

3912 0

Отборът на Лудогорец постигна победа с 2:0 в дербито с ЦСКА на стадион "Българска армия" в последния мач от редовния сезон на Първа професионална лига. 

И двете попадения паднаха през първата част, като Козмин Моци откри с глава след центриране от пряк свободен удар, а Джонатан Кафу удвои след бърза атака на шампионите. 

И двете попадения на "зелените" обаче бяха спорни, след като имаше претенции от столичани за засада. Дори в средата на втората част дикторът на "Българска армия" обяви, че след дълго преглеждане на записите от головете, се вижда, че и двата са нередовни.

С тази победа Лудогорец продължава похода си към 6-та поредна титла и вече има в актива си 67 точки, докато ЦСКА остава трети с 46.

През първите 5' от мача впечатление правеха повече различните хореографии, които феновете на ЦСКА показаха на "Българска армия". На терена пък играта бе доста експлозивна, но без особени опасности пред двете врати.

Първата по-интересна ситуация в срещата бе в 20'. Пинто нанесе точен удар от далечно разстояние. Ренан изби с една ръка, а при добавката Каранга стреля в аут.

В 28' Недялков фаулира играч на Лудогорец и последва центриране от пряксвободен удар. Зад топката застана Вандерсон, който прецизно сложи кълбото на главата на Моци. Централният бранител необезспокояван пък насочи в долния ляв ъгъл и откри резултата при първата голова възможност за гостите. 

Като по чудо 3' по-късно Десподов не успя да изравни, след като Кулма проби по левия фланг, видя свободния си съотбирник, който нахлуваше в наказателното поле, но шутът на Десподов премина над целта.

4' преди края на първата част Кафу вкара втори гол, след като Вандерсон бе изведен добре от Марселиньо. Вандерсон напредна и след това комбинира с непокрития Кафу, който на опразнената от Китанов врата нямаше как да сбърка - 2:0. След попадението Манолев поиска обяснение от страничния съдия защо не е вдигнал флага си за засада и получи заслужен жълт картон.

Втората част започна по-добре за домакините и в 52' Каранга бе изведен добре в наказателното поле очи в очи с Ренан, но стражът спаси. Нунеш догони топката и върна към бразилския нападател, който от границата на малкото наказателно поле стреля в страни от вратата.

До 70' момчетата на Стамен Белчев бяха по-дейните на терена, организираха атаки предимно от ляво, изпълниха и няколко корнера, но така и не се стигна до чиста голова възможност пред вратата на шампионите.

Преди мача

Най-добрата защита приема най-доброто нападение. Това е най-точното описание, с което можем да опишем днешното дерби. "Червените" са допуснали едва 14 попадения от началото на сезона, а през 2017-та допуснаха два гола във вратата си в един мач единствено при загубата с 2:1 от Левски в началото на миналия месец.

Шампионите от своя страна имат почти два пъти повече вкарани голове от днешния си опонент (67 срещу 35), а в последните си пет мача момчетата на Георги Дерменджиев нанизаха цели 15 попадения.

В класирането "зелените" са убедителни лидери с 64 точки, а столичният тим е на третата позиция с 46 пункта.

Състави:

ЦСКА: Китанов, Недялков, Чорбаджийски, Пинто, Каранга, Арсенио, Манолев, Бодуров, Десподов, Бумал, Кулма.

Лудогорец: Ренан, Минев, Натанаел, Моци, Палмино, Саша, Анисе, Марселиньо, Вандерсон, Кафу, Кешеру.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички