Резервите на Саша Илич изковаха нова ценна победа за ЦСКА над Арда в Първа лига


Резервите на Саша Илич изковаха нова ценна победа за ЦСКА над Арда в Първа лига
Снимка: Lap.bg

5276 0

ЦСКА спечели гостуването си на Арда с 1:3 в мач от 16-ия кръг на Първа лига. "Червените" изпитаха известни трудности на стадиона в Кърджали, но резервите на Саша Илич отново изиграха ключова роля за отбора, за да осигурят 12-а шампионатна победа.

След като в няколко поредни мача футболисти, влизащи от резервната скамейка на ЦСКА, успяха да се разпишат за отбора, и днес Илич успя да изиграе добре козовете си и да стигне до победата. Дюкенс Назон и Марселино Кареасо бяха играчите, които се появиха като резерви и отбелязаха две от попаденията в мача.

Иначе двубоят не започна добре за ЦСКА, който още в петата минута допусна гол след перфектна атака на Арда. Светослав Ковачев прати топката в мрежата на Густаво Бусато, но голът бе отменен от ВАР заради тънка засада. В 32-ата минута ЦСКА успя да открие резултата след дебютен гол от ъглов удар на Джонатан Линдсет - друг "специалитет" на "армейците", които използват перфектно статичните си положения през този сезон.

През втората част Арда бе много агресивен и успя да стигне до изравнителен гол. Светослав Ковачев този път успя да вкара редовно попадение. Равенството обаче се задържа само десет минути, след като влезлият като резерва Дюкенс Назон вкара за 1:2 след разбъркване при корнер. 

В самия край на мача друга резерва - Марселино Кареасо, успя да вкара и трети гол във вратата на Арда. Така ЦСКА стигна до трите точки, които увеличиха преднината им на върха в първенството. Тимът е с 37 пункта - с пет повече от втория Лудогорец, който е с два мача по-малко. Арда е девети с 23 пункта.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

ЦСКА започна агресивно срещата, с няколко опасни атаки към противниковата врата, но Арда пръв стигна до попадение. След само пет минути игра домакините, чрез Илия Юруков, подхванаха бърза атака на скорост. Юруков изведе в наказателното поле бившия футболист на ЦСКА Тонислав Йорданов, който залъга Густаво Бусато, че ще стреля, а вместо това подаде към Светослав Ковачев. За юношата на Лудогорец остана най-лесното - да вкара на празна врата. Голът обаче бе отменен от ВАР заради тънка засада при подаването към Йорданов.

В следващите минути играта се накъса, което успокои страстите на терена. В средата на полувремето Светослав Ковачев опита пас за Христо Иванов в наказателното поле, който бе позициониран на добра позиция. Иванов обаче не успя да си поеме добре топката и бе спрян от Густаво Бусато, който изби топката.

В 32-ата минута ЦСКА успя да излезе напред в резултата. "Червените", които са много силни при статични положения, отново стигнаха до гол от корнер. Тибо Вион центрира от ъгловия удар към близката греда, където Джонатан Линдсет изскочи и засече с глава към далечния ъгъл на вратата на Арда - 0:1!

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Арда излезе през втората част с нагласата да търси изравнителен гол. Домакините бяха много агресивни в играта без топка, като пресираха остро съперниците си. Това даде резултат в 56-ата минута, когато Арда стигна до изравнителен гол. Иван Турицов извърши нарушение в близост до флагчето за корнер, а домакините направиха заучено изпълнение от пряк свободния удар. Иван Коконов пусна остро подаване успоредно на голлинията, а Светослав Ковачев успя да завърши прецизно с левия крак, за да матира Бусато - 1:1!

Десетина минути по-късно ЦСКА отново си върна преднината в резултата. Центриране от корнер бе насочено към Амос Юга на далечната греда, където футболистът на "червените" се пребори с Умар Сако. Играчите на Арда спряха игра за момент с мисълта, че е било извършено нарушение срещу Сако, но такова нямаше. Топката стигна до влезлия като резерва преди пет минути Дюкенс Назон, който от непосредствена близост до вратата успя да вкара - 1:2!

В 72' Алекс Петков допусна груба грешка, позволявайки на Дюкенс Назон да го изпревари и да излезе сам срещу вратаря Анатолий Господинов. Стражът на Арда все пак успя да спре Назон и да предотврати трети гол във вратата си. В 80-ата минута Светослав Ковачев опита страховит удар от далечен пряк свободен удар, който едва не се превърна в гол, след като Густаво Бусато изби в гредата. Иван Коконов направи добавка, но Бусато отново успя да спаси.

В 90-ата минута ЦСКА стигна и до трети гол, с който да сложи точка на спора. Лазар Туфегджич овладя на левия фланг, откъдето центрира в наказателното поле. Топката стигна до резервата Марселино Кареасо, който хландокръвно овладя на няколко метра от вратата, а след това нанесе и неспасяем удар, който порази целта - 1:3!

СТАРТОВИ СЪСТАВИ: 

АРДА: Анатолий Господинов, Деян Лозев, Алекс Петков, Умар Сако, Милен Желев, Лъчезар Котев, Илия Юруков, Христо Иванов, Светослав Ковачев, Иван Коконов, Тонислав Йорданов

ЦСКА: Густаво Бусато, Иван Турицов, Юрген Матей, Християн Петров, Маурисио Гарсес, Амос Юга, Джонатан Линдсет, Тибо Вион, Станислав Шопов, Жираир Шагоян, Браян Морено

ПРЕДИ МАЧА:

"Армейците" пътуват с мисъл за поредна категорична победа, с която да затвърдят доброто си представяне и да запазят мястото си на върха в класирането. Възпитаниците на Саша Илич постигнаха 11 победи, 1 равенство и 2 загуби от началото на сезона в родния елит. Това ги поставя на първо място в таблицата с 34 точки, с 2 повече от Лудогорец, които обаче имат изигран мач по-малко. 

Именно затова евентуално отпускане или подценяване от страна на "червените" е немислимо. Те имат пред себе си негативна тенденция в исторически план, която трябва да поправят. След завръщането на Арда в първия ешелон на българския футбол, ЦСКА към момента няма победа като гост за първенството срещу този съперник. 

Арда от своя страна, по думите на треньора на тима Александър Тунчев, излиза за нищо по-малко от трите точки. Кърджалии са в серия от 6 двубои без загуба. В тях те записват 1 победа и 5 равенства, едно от които, срещу Лудогорец.

Ето къде да гледаме срещата НА ЖИВО по ТВ

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички