Резерва спаси ЦСКА при домакинството на Етър


Резерва спаси ЦСКА при домакинството на Етър
Снимка: БГНЕС

6646 0

Отборът на ЦСКА постигна много трудна победа в домакинсвото си на Етър с 2:1. В срещата от 24-я кръг от Първа лига на "Българска армия" играчите на Красимир Балъков показаха страхотна борбеност и добра игра в защита, но допуснаха поражение.

Успехът за "червените" бе много важен, като така те събират в актива си 57 точки и изостават на три от лидера Лудогорец. "Болярите" пък все още са в дъното, като заемат предпоследното 13-то място с 20 пункта.

Фернандо Каранга вкара дежурния си гол, който бе негов 21-ви в 21 мача, преди Аласана Мане да изравни малко преди почивката с топовен изстрел от около 25 метра. Резервата Рафаел Енрике донесе победата на ЦСКА с попадение 4' преди края.

Първото добро положение очаквано бе за тима на ЦСКА. В 10' Николай Бодуров с невероятен пас по въздух през почти цялото игрище изведе съотборника си Кирил Десподов в наказателното поле, но ударът на последния профуча край страничната греда. По-малко от минута по-късно Едвин Джеси, който за първи път играе като титуляр за тима, центрира добре от ляво, топката падна право на главата на Фернандо Каранга, но изпълнението на бразилеца не бе достатъчно точно.

В 15' на мача се стигна до доста дискусионна ситуация, след като Бартович вкара топката във вратата на Черниаускас, но попадението бе отменено. Според съдиите играчът на "болярите" е играл с ръка при попадението, което ясно си пролича при повторението.

В 22' Румен Руменов пое топката почти на центъра и с лекота бе оставен да стигне до границата на наказателното поле, от където той отправи и силен удар, който обаче попадна в средата на вратата и Черниаускас улови.

Само минута по-късно ЦСКА излезе напред в резултата. Каранга бе оставен напълно непокрит пред малкото наказателно поле и бразилецът получи пас от Стойчо Атанасов, който нападателят превърна в своя 21-ви гол от началото на сезона.

17' преди почивката пред Етър се откри уникален шанс. След центриране от свободен удар Александър Барт не успя да изчисти и от това можеше да се възползва Яни Пехливанов. Ударът на последния от няколко метра обаче бе перфектно париран от стража на "червените".

В 42' на срещата Аласана Мане възстанови равенството на "Българска армия". Той получи топката на над 20 метра от вратата на Черниаускас и моментално я изстреля с топовен удар в горния десен ъгъл на вратата на ЦСКА - 1:1.

През втората част на мача домакините владееха инициативата в срещата, а гостите от Велико Търново се бяха затворили в половината и разчитаха на контраатаки. До 75' обаче до интересни положения пред двете врати не се стигна.

10' преди края на срещата Георги Сърмов пропусна да изведе тима си напред, след като при изсипана топка в наказателното поле на домакините той стреля от воле, но право в тялото на Черниаускас.

В 86' влезлият като резерва Енрике Рафаел се разписа във вратата на гостите. Фернандо Каранга видя нахлуващия на скорост свой съотборник и пусна добър пас, като №17 от тима на домакините прати безпроблемно топката в далечния ъгъл - 2:1.

Преди мача

Отборът на ЦСКА ще търси задължителна победа над Етър на своя терен днес. Играчите на Стамен Белчев продължават гонитбата с лидера Лудогорец. За момента столичният тим изостава от шампиона с шест точки, но има и мач по-малко, като при победа днес отново ще скъсят дистанцията на три.

Етър от своя страна продължава битката за оцеляването си в Първа лига. "Болярите" са на предпоследното 13-то място с 20 пункта, но е на 2 от Дунав и на 4 от Пирин. 

Състави:

ЦСКА: 30. Черниаускас, 3. Жеферсон, 5. Бодуров, 8. Джеси, 9. Каранга, 2. Атанасов, 15. Малинов, 16. Лое, 19. Десподов, 20. Тиаго, 25. Барт

Етър: 1. Иванов, 6. Пашов, 21. Василев, 20. Пехливанов, 15. Младенович, 5. Сърмов, 8. Руменов, 25. Мане, 70. Батрович, 11. Младенов, 9. Петков

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички