Дунав (Русе): Играчи на ЦСКА ритаха Шопов, след като Чорбаджийски го свали с удари


Дунав (Русе): Играчи на ЦСКА ритаха Шопов, след като Чорбаджийски го свали с удари
Снимка: Официален сайт на ЦСКА

1461 0

Президентът на Дунав (Русе) д-р Симеон Симеонов направи стряскащи разкрития около мача с ЦСКА, който "червените" спечелиха не без съдийска помощ. Той сподели пред вестник "Меридиан мач", че футболистът на "драконите" Васил Шопов, който капитанът на гостите Божидар Чорбаджийски удари без топка два пъти, е бил ритан от други играчи на "червените", докато е бил паднал.

Симеонов заяви, че в момента от клуба търсят запис с издевателствата над Шопов и ако намерят такъв, ще поискат сурови наказания за виновниците.

"Бяхме задължени да подадем жалба срещу рефера Кабаков, защото ако не го бяхме сторили, щеше да е един вид демонстрация на безхарактерност. Вижте, ние не искаме да влизаме в унисон с всички, които реват от съдиите. Но аз съм обиден, че наш футболист - Васил Шопов, бе буквално набит. Бе съборен от Божидар Чорбаджийски на земята с два селски удара. Нещо повече - разпоредил съм на хората в нашия клуб да намерят запис, на който се вижда, че докато Шопов е на земята, е ритан по гърба. Не е ритан от Чорбаджийски, от други футболисти е ритан в гърба. След като намерим запис, ще го публикуваме и ще искаме сурови санкции за играчите, ритащи Шопов", обяви президентът на русенци.

Той сподели още, че преди мача неговият отбор е бил подложен на натиск и припомни, че реферът на мача с Черно море също си е затворил очите за нарушение за дузпа на Чорбаджийски.

"Явно мутренските времена са се върнали във футбола. Зад Чорбаджийски стои институция като ЦСКА и той може да върши каквото поиска. Спомняте си, че направи и дузпа срещу Черно море, като извърши нарушение срещу Мариян Огнянов, която обаче не бе отсъдена. Всичко обаче се вижда, когато отидeш в Европа. Там лъсват нещата. Спомнете си каква дузпа направи срещу Беларус, когато паднахме с 1:2 от тях в световна квалификация. Ако той беше санкциониран в мачовете от Първа лига, нямаше да се стига до подобни неща", категоричен бе Симеонов.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички