ЦСКА обеща да накаже Чорбаджийски, поиска от Дисципа равен аршин с Лудогорец


ЦСКА обеща да накаже Чорбаджийски, поиска от Дисципа равен аршин с Лудогорец
Снимка: Оф. сайт на ЦСКА

1525 0

От ЦСКА обещаха, че ще накажат своя капитан Божидар Чорбаджийски за невъздържаната му проява по време на мача в Първа лига срещу Дунав (Русе). Санкцията ще бъде по вътрешноклубния правилник.

В същото време от "Българска армия" изразиха надежда, че наказанието на техния играч, по което ще се произнесе Дисциплинарната комисия, ще бъде справедливо и няма да бъде по-голямо от това на бранителя на Лудогорец Натанаел, провинил се в идентична ситуация.

Ето какво обявиха от ЦСКА на официалния си сайт:

Армейци,

ЦСКА винаги е бил клуб, изключително уважаващ правилата, дисциплината и феърплея.

Във връзка със създалата се истерия покрай мача с Дунав, искаме да уведомим червената и спортна общност на България, че ние като клуб ще вземем мерки и капитанът на тима Божидар Чорбаджийски ще бъде санкциониран по вътрешния правилник на отбора със съответното наказание.

Треньорският щаб и ръководството ще проведат с него сериозен разговор и сме уверени, че занапред няма да сме свидетели на подобни реакции. Той е млад футболист и ние ценим много неговото непримиримо желание да победа, хъс и себераздаване, но въпреки, че беше нееднократно провокиран от играча на домакините Шопов, въпреки изнервеността на двубоя, ние смятаме, че той не бива да се поддава на провокации и да реагира по неспортсменски начин.

ЦСКА очаква решението на Дисциплинарната комисия. Надяваме се, че ако се стигне до наказание, то ще бъде адекватно и след като са взети предвид всички обстоятелства. Също така вярваме, че евентуална санкция няма да бъде по-голяма от тази на играча на Лудогорец Натанаел, който бе санкциониран и изтърпя наказание за идентична ситуация.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички