Ренеди Сингх: В Индия футболът е по-слаб, но 60 000 ходят на мач


Ренеди Сингх: В Индия футболът е по-слаб, но 60 000 ходят на мач

1969 0

"В чисто спортно ниво стандартът между България и Индия е тотално различен - тук е много висок, а в Индия е много нисък. Ако искаме да се развиваме, България е едно от местата, от които можем да се учим". Това обяви пред вестник "Преса" индийският футболист от ЦСКА Ренеди Сингх.

"У нас, в Суперлигата, шампионатът е кратък, защото си имаме и старата И-лига. Ръководствата на двете са в конфликт помежду си, а и доста индийски футболисти играят и на едното, и на другото място, макар и в различни клубове. Но Суперлигата е доста по-богата и по-перспективна, може да си позволи имена като Дел Пиеро, Робер Пирес, Трезеге, Матераци, Неста.. На мач вече ходят по 60 000 зрители, а не по 1000, както в старата лига", разкрива още 35-годишният играч.

Сингх разкри, че не е акционер в клуба Керала Бластърс, а единствената му странична работа е като президент на Асоциацията на професионалните футболисти.

Индиецът се надява на по-дългосрочно сътрудничество между неговия клуб и ЦСКА.

"Хората в Индия вече знаят за ЦСКА. А щом един индийски футболист е дошъл, може и още да го последват. И друг тип сътрудничество е възможно - треньори от ЦСКА да ни помагат в работата с децата в Керала", заяви Сингх.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

В мач с 6 гола: Да вкараш с ЦСКА срещу Атлетико Мадрид на 34 години (ВИДЕО)

Най-възрастният голмайстор в историята на ЦСКА е Тодор Янчев, който на 37 години, 4 месеца и 10 дни се разписва...

Реклама
Най-четени новини

виж всички