"Разкриха" скрит подземен паркинг на новата "Армия" и питаха феновете: "Защо съучаствате на мафията"


"Разкриха" скрит подземен паркинг на новата "Армия" и питаха феновете: "Защо съучаствате на мафията"
Снимка: Facebook, CSKA Sofia FC

27740 0

Дейната гражданка на София, представяща се в социалните мрежи като Gergana Pirozova, отправи молба към своите "приятели" в един от порталите. 

Той е във връзка с проекта за изцяло реновиране на стадион "Българска Армия", което е сред болните теми в родния футбол, въпреки че е напът съвсем скоро да се осъществи, след като босовете на ЦСКА и държавата създадоха съвместно дружество. 

Сега въпросната потребителка е категорична в мрежата, че всички замесени бързат по процедурите, тъй като предстоят избори и междувременно направи някои разкрития около проекта на новата "Армия".

Според нея стадионът ще включва и подземен паркинг, какъвто през април на пресконференцията по темата не бе разкрит, а всичко това буди в Pirozova сериозни съмнения около ефекта на предстоящите строителни дейности върху състоянието на Борисовата градина. 

Молбата

"Знам, че една голяма част от френдлистата ми тук не ви интересува дейността ми, свързана с опазване на "Борисова градина". Но моля, съдействайте ми!

Днес до 17,30 ч. е краен срок за изпращане на Становища във връзка с инвестиционно предложение на "Спортни имоти Българска армия" АД (Стадион ЦСКА в "Борисова градина") икането им да се прецени дали изобщо да се прави оценка на въздействието на околната среда при строителството на нов стадион в Борисова градина - паметник на градинско-парковото изкуство... (Наглостта им е безкрайна!)

Нашите възражения на ДА СПАСИМ БОРИСОВА ГРАДИНА са, че опитът на новосъздаденото АД на Гриша Ганчев в съучастие с Министерство на спорта (в тази игра Руди Гела имаше активна роля) се прави опит по незаконосъобразен начин чрез издаване на две незаконни визи от гл. арх. Здравко Здравков, да се продължи по процедури чрез замижаване и да се разреши строителство на "нов" стадион, без да има Подробен устройствен план, не само - искат това да направят и без да има Оценка за въздействие върху околната среда. Йезуитското е, че твърдят, че това мащабно строителство, в което е скрит и подземен паркинг, и ликвидиране на стотици дървета, изкопи и прочие, няма да наруши по никакъв начин комфорта на гражданите, даже не посочват срока, в който Борисовата градина ще се превърне години напред в строителна площадка с влизаща и излизаща огромна техника.

Тъй като идват местни избори, тъй като е неизвестно дали главният архитект (някога личен на Гриша Ганчев) ще остане на поста си и в момента са се разбързали.

Огромното незаконно строителство в Борисова градина е скрито като, забележете, "инвестиционно предложение... чрез засаждане на дървесТна растителност и алейна мрежа" (бе, поне се ограмотете, че не се издържате вече).

Мафията шета, нямам самочувствието, че можем да ги спрем, но поне да покажем, че ни има и че не сме съгласни пред очите ни да се извършват престъпления.

Към феновете на ЦСКА - защо съучаствате на мафията? Ще се повторя - крадат ви стадиона, но явно последни ще разберете!", пише онлайн потребителят, представящ се за Gergana Pirozova.

 Вижте голямата глоба, която ЦСКА отнесе в петък след Вечното дерби с Левски!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички