ЦСКА се провали и Европа е под въпрос: Черно море взе изнервения мач (ВИДЕО)


ЦСКА се провали и Европа е под въпрос: Черно море взе изнервения мач (ВИДЕО)
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

5582 0

ЦСКА загуби с минималното 0:1 от Черно море на Националния стадион "Васил Левски". В доста изнервен двубой "червените" се провалиха в борбата за второто място, като остават трети с пет точки пасив от втория при един кръг до края.

Така "армейците" ще трябва да се справят в плейофен сблъсък, за да играят в квалификациите в Лигата на конференциите. Там ще срещнат седмия в подреждането, който се очертава да бъде Арда или ЦСКА 1948.

През първото полувреме нямаше толкова интересни ситуации - имаше само едно по-чисто положение за гол и то бе на сметката на гостите, но Вион се хвърли с решаващ шпагат в наказателното поле и блокира сигурен гол. Домакините пък имаха сериозни претенции за дузпа, след като Хайнц бе изритан в гръб в наказателното поле на Черно море, но Кабаков скандално даде фал за "моряците" срещу ЦСКА (ВИДЕО).

Втората част започна кошмарно за "червените". След груба грешка и спорно връщане назад на Санянг Бусато излезе извън наказателното си поле, но Жуниор стигна пръв до топката. Бразилският страж игра с ръка извън наказателното поле, а след това помете нападателя. Кабаков му показа директен червен картон.

При последвалия пряк свободен удар пък Атанас Илиев стреля мощно, а появилият се Димитър Евтимов спаси, но топката остана на пътя на Пабло Гарсия, който я довкара от непосредствена дистанция. "Червената" отбрана заспа и остави няколко противникови играчи да са пред вратата неохранявани.

Малко след това ЦСКА получи дузпа заради фал срещу Вион, но минути по-късно бе отменена заради отсъдена засада, която изглеждаше много "тънка". До края ЦСКА остана по-активният отбор, но опонентът продължаваше да накъсва играта, Кабаков отново имаше някои спорни отсъждания, а домакините останаха без шанс.

Това бе второ поражение за тях срещу "моряците" през кампанията след 0:1 във Варна. "Червените" остават без успех срещу този опонент през кампанията, тъй като на "Българска армия" приключиха при 0:0.

В последния кръг от шампионската група ЦСКА гостува на Локомотив Пловдив (26.05), докато Черно море посреща Крумовград (26.05). Сезонът за "армейците" обаче няма да приключи на "Лаута", след като ще се изправят в плейофен дуел срещу седмия в Първа лига, а победителят ще играе в квалификациите на Лигата на конференциите.

ЦСКА срещу Черно море

Първо полувреме

*Преди старта на двубоя телевизионните камери показаха, че на трибуните е легендата на ЦСКА Димитър Бербатов.

ЦСКА контролираше топката почти през цялото време в първите минути. Първият удар дойде в 7-ата минута, когато Тибо Вион центрира отдясно с по-слабия си ляв крак и намери Джонатан Линдсет. Последва удар с глава на норвежеца, но право в ръцете на Дюлгеров.

В 12-ата минута Скаршем показа впечатляваща техника и се справи с четирим противникови играчи, като превзе около 35 метра терен, след което подаде към Хайнц в наказателното поле. Вторият опит остро подаване, но преди топката да стигне до Фаетон играч на гостите я изчисти в корнер.

В 18-ата минута Черно море пропусна най-добрия шанс за гол в мача до момента. Жуниор преодоля Санянг пред наказателното поле и след това намери влизащия на скорост Калкан, който се оказа току пред Бусато. Нападателят се забави леко, а Вион го настигна и се хвърли на шпагат, с който блокира изстрела. След намесата му той закачи Бусато с крак и бразилският страж имаше нужда от медицинска помощ.

В 24-тата минута Хайнц бе намерен с добро центриране от корнер. Норвежецът бе забравен и стреля атрактивно от въздуха, но прати топката право в ръцете на Дюлгеров.

След малко над половин час игра мачът отново бе прекъснат за 1-2 минути, след като Вион бе неволно ударен от Калкан в лицето. Това бе поредното прекъсване на играта, като мачът бе изключително накъсан, а сякаш гостите нямат нищо против това.

Секунди преди края на първата част Хайнц бе ритнат в гръб в наказателното поле в близост до аутлинията. Кабаков странно отсъди фал на норвежеца, а ситуацията бе прегледана за дузпа, но ВАР не викна съдията да прегледа сам, което вбеси фенове, играч и треньорския щаб на домакините.

Във втората минута от добавеното време отново Хайнц бе намерен на далечната греда след центриране от ъглов удар и стреля красиво от въздуха. Този път вкара доста повече сила, но изпълнението му мина с малко покрай страничния стълб.

Секунди след това Кабаков пак вбеси домакините, този път с още по-безумно решение. Вион напредваше на скорост за контраатака и бе изблъскан в гръб от Пабло, а Кабаков бе близо. Странно защо, но не отсъди нарушение, което бе очевидно.

Второ полувреме

В 50-ата минута Бусато излезе извън наказателното си поле и игра с ръка, а след това отнесе с тялото си Жуниор, който остана на терена. Кабаков моментално му показа директен червен картон. Играчът на Черно море пострада сериозно, като трябваше дори линейка да влезе на терена, за да откара Жуниор в болница.

Големият грешник за "армейците" в случая бе Сейни Санянг, който върна топката с глава назад и тя бе много спорна, като Жуниор я стигна пръв.

57' - 0:1! От пряк свободния удар последва силен изстрел от появилия се Атанас Илиев, Евтимов спаси, но топката бе на пътя на Пабло Гарсия, който я засече в опразнената мрежа. Защитата на ЦСКА заспа и само няколко играчи на Черно море атакуваха отбитата топка.

След малко над час игра Тибо Вион отигра топка в наказателното поле, а Живко Атанасов посегна опасно с крак и удари французина неприятно. Този път Кабаков отсъди дузпа.

Няколко минути след това обаче дузпата бе отменена заради засада. Ситуацията изглеждаше доста "тънка", но трябва да се доверим на технологията, която поне на хартия няма как да сбърка това решение.

В 87-ата минута Юга бе намерен в наказателното поле и се хвърли на шпагат, като стреля много мощно от трудна позиция. Топката обаче се оплете във външата страна на мрежата - на сантиметри от страничния стълб.

Добавеното време към мача бе 10 минути.

СЪСТАВИ

ЦСКА: Бусато, Вион, Петров, Кордоба, Санянг, Юга, Кареасо, Линдсет, Скаршем, Фаетон, Хайнц

Черно море: Дюлгеров, Атанасов, Дробаров, Панов, Гарсия, Димов, Илиев, Калкан, Панайотов, Де Мело, Хил

Преди ЦСКА срещу Черно море

Черно море е с 69 пункта, докато ЦСКА има 67. Вторият в класирането попада директно в квалификациите за Лигата на конференциите за следващата кампания, докато третият ще трябва да се изправи в плейофен дуел срещу седмия в класирането.

ЦСКА няма победа срещу този съперник през кампанията, така че при равни точки в края варненци ще имат преимуществото. В първия дуел - на "Българска армия", двата тима приключиха при 1:1, докато през февруари на "Тиача" домакините надделяха с минималното 1:0.

В последния кръг футболистите на Стамен Белчев ще имат трудно гостуване на Локомотив Пловдив (26.05), докато Черно море ще приеме у дома Крумовград (26.05). Така на практика равенството също не устройва ЦСКА, тъй като при този резултат "моряците" ще имат нужда само от точка срещу Крумовград (при който има и липсващи играчи), за да са напълно сигурни за второто място.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички