След две дузпи и два обрата ЦСКА надви трудно ЦСКА 1948 на старта в Първа лига


След две дузпи и два обрата ЦСКА надви трудно ЦСКА 1948 на старта в Първа лига
Снимка: Emona Tsoncheva / LAP.bg

8216 0

Отборът на ЦСКА стартира с трудна победа новия сезон в Първа лига, след като надви ЦСКА 1948 с драматичното 2:4 като гост в мач, изигран на Националния стадион "Васил Левски". Двубоят беше белязан от по една дузпа за двата отбора, както и два пълни обрата, но последният бе в полза на ЦСКА.

Възпитаниците на Любослав Пенев категорично надиграха ЦСКА 1948 през първата част, но вкараха само едно попадение, дело на Йоан Баи в 29-ата минута. "Червените" изпуснаха куп положения за гол и пропуснаха да затворят срещата.

В началото на втората част ЦСКА 1948 изравни с гол на бившия играч на ЦСКА Ивайло Чочев, който се разписа с глава. Десет минути по-късно отново той изработи дузпа за своя отбор и я реализира за пълен обрат. В 72-ата минута хубав удар от дистанция на Амос Юга изравни резултата и върна ЦСКА в мача.

В заключителните десет минути ЦСКА стигна до дузпа, след като Лазар Марин игра с ръка в наказателното поле. За нарушението Марин получи втори жълт картон и остави отбора си с човек по-малко. Юрген Матей пък реализира от бялата точка за 2:3. Късно в добавеното продължение на мача Жорди Кайседо оформи крайното 2:4.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

В самото начало на срещата ЦСКА получи възможност да обстрелва вратата от пряк свободен удар на границата на наказателното поле, но ударът на Греъм Кери срещна тялото на футболист от построената стена. Малко след това друг играч на "червените" опита удар от дистанция, който обаче бе спасен от Даниел Наумов.

В 10-ата минута Валентин Йосков получи подаване в наказателното поле и добре си освободи пространство за стрелба, но ударът беше блокиран от бранител на ЦСКА. В 29-ата минута ЦСКА поведе в резултата. Грешка при изнасянето на топката от страна на ЦСКА 1948 позволи на "червените" да организират бърза контраатака. Кери изведе Йоан Баи на стрелкова позиция, а той с прецизен удар в далечния ъгъл откри - 0:1!

Малко след гола ЦСКА можеше да се добере до второ попадение, но Радослав Живков не успя да намери целта от отлична позиция. До края на частта ЦСКА изглеждаше по-опасен от своя съперник, като Даниел Наумов трябваше да се намесва решаващо в продължението, когато изби опасен удар с глава на Живков.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

В началото на втората част ЦСКА 1948 изравни резултата. След центриране от корнер бившият футболист на ЦСКА Ивайло Чочев успя да засече с глава и да вкара топката в мрежата на Густаво Бусато - 1:1!

Десет минути по-късно ЦСКА 1948 стигна до пълен обрат в мача. След изпълнение на ъглов удар Ивайло Чочев беше фаулиран от Живков в наказателното поле, а главният арбитър отсъди дузпа. Зад бялата точка застана именно Чочев, който безкомпромисно реализира второто си попадение в мача - 2:1!

В 72-ата минута ЦСКА изравни резултата. Мазику отне топка в средата на терена и подаде към Иван Турицов, който напредна към вратата на съперника. Той стигна до наказателното поле, където противников играч го спря. Топката обаче отиде в Амос Юга, който с мощен удар от дистанция изненада правещия много силен мач Даниел Наумов - 2:2!

В заключителните десет минути ЦСКА стигна до пълен обрат. След удар на Юга футболист на ЦСКА 1948 игра с ръка в наказателното поле. Главният арбитър прегледа ситуацията чрез ВАР и отсъди дузпа, като показа втори жълт картон на Лазар Марин, който трябваше да напусне терена. Юрген Матей пък изпълни дузпата и реализира - 2:3! Късно в добавеното продължение на мача пък Жорди Кайседо се измъкна зад отбраната на ЦСКА 1948 и оформи крайното 2:4!

ПРЕДИ СРЕЩАТА:

Както през миналия, така и през този сезон ЦСКА и ЦСКА 1948 се срещат още в първи кръг на Първа лига. Двубоят има по-специален заряд заради близката история около двата отбора и конфронтациите помежду им след фалита на ЦСКА през 2016 година.

Ситуацията в ЦСКА е доста напрегната в последната седмица, като "армейците" загубиха от Лудогорец с 0:4 за Суперкупата на България, а в четвъртък записаха нулево равенство с Лиепая в Лигата на конференциите. Феновете пък влязоха в саморазправа с част от играчите и главния мениджър Стойчо Стоилов.

За ЦСКА контузени са Мено Кох, Федерико Варела, Бисмарк Чарлс, Валентин Антов и Тибо Вион, докато Георги Йомов е наказан. Участието на Греъм Кери е под въпрос, като се очаква новите попълнения Йоан Баи, Хамза Чатакович и Яник Вилдсхут да започнат като титуляри.

СЪСТАВИ

ЦСКА 1948: 29. Даниел Наумов, 5. Махаил Минков, 25. Георги Ангелов, 3. Димитър Пиргов, 22. Димитър Илиев, 7. Марио Топузов, 88. Мартин Хайдаров, 8. Ивайло Климентов, 10. Георги Русев, 33. Галин Иванов, 98. Валентин Йосков

ЦСКА: 1. Густаво Бусато, 19. Иван Турицов, 2. Юрген Матей, 28. Пламен Гълъбов, 18. Брадли Мазику, 3. Жеферсон, 21. Амос Юга, 7. Йоан Баи, 30. Яник-Сони Вилдсхут, 22. Радослав Живков, 8. Греъм Кери

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички