ЦСКА с 3-ти пореден мач без победа в Първа лига, загуби от Царско село


ЦСКА с 3-ти пореден мач без победа в Първа лига, загуби от Царско село
Снимка: Yulian Todorov/LAP.bg

4108 0

Царско село победи окриления ЦСКА с 2:1 в двубой от българската Първа лига. "Червените" записаха трети пореден двубой без победа в първенството и вече изостават на 5 точки от втория Локомотив (Пловдив).

В днешния сблъсък всичко започна отлично за "царете", които поведоха в резултата още в 8-ата минута, когато Петър Занев извърши нарушение в собственото си наказателно поле и последва дузпа, която бе реализирана в стил "Паненка" от Димитър Костадинов. Нещата за "армейците" се влошиха в 34-ата минута, когато Занев отново не се намеси добре и си изкара втори жълт картон и съответно червен.

Четвърт час преди края на редовното време Бисмарк Чарлс успя да засече с глава центриране от пряк свободен удар и да изравни резултата, но в 90-ата минута Реян Даскалов се отчете с красив и мощен шут от границата на наказателното поле, с който донесе 3-те точки за своя тим.

СЪСТАВИ

Царско село: 30. Джони Пласид, 4. Ивайло Марков, 9. Стефан Христов, 10. Лъчезар Балтанов, 14. Христо Попадийн, 17. Реян Даскалов /к/, 20. Димитър Костадинов, 22. Луис Педро,  25. Дилан Мартенс, 93. Иван Бандаловски, 98. Ален Стеванович

ЦСКА: 1. Густаво Бусато, 4. Мено Кох, 5. Федерико Варела, 8. Греъм Кери, 11. Петър Занев /к/, 14. Жул Кейта, 15. Тибо Вион, 21. Амос Юга, 27. Мартин Смоленски, 30. Жорди Кайседо, 7. Енрике Рафаел

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

През първата половина от втората част нивото на продукция продължи да бъде ниско и от двата отбора, като хубавите отигравания и головите положения липсваха. В 65-ата минута Пламен Гълъбов засече отлично с глава центриране от ъглов удар, но бранител на "царете" отклони топката, която летеше опасно към вратата му.

75' - 1:1! ЦСКА успя да изравни резултата четвърт час преди края на редовното време. Бисмарк Чарлс успя да засече с глава центриране от пряк свободен удар на Греъм Кери и не остави шансове за намеса на Пласид.

90' - 2:1! Домакините отново излязоха напред в резултата, след като Реян Даскалов стреля отлично от границата на наказателното поле и остави Бусато безпомощен. "Червените" имаха претенции, тъй като секунди по-рано съдията отсъди грешно тъч в полза на Царско село.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Още в 7-ата минута от двубоя Петър Занев направи нарушение в собственото си наказателно поле и главният съдия отсъди дузпа. С изпълнението се нае младият Димитър Костадинов, който стреля хладнокръвно в стил "Паненка" и откри резултата. 8' - 1:0!

До средата на полувремето резултатът се запази същия. ЦСКА бе по-активният отбор на терена, но така и не успяваше да създаде чиста голова ситуация, от която да се възползва и да възстанови паритета.

В 34-ата минута след грешка в "червената" отбрана "царете" организираха отлична контраатака, а накрая Петър Занев опита да отнеме топката от противников играч. Той обаче не се намеси чисто и главният съдия му показа втори жълт картон и съответно червен. Така "армейците" рано-рано останаха с човек по-малко. Повторенията показаха, че Занев сякаш съвсем леко докосва топката, като ситуацията остава спорна.

ПРЕДИ ДВУБОЯ

"Червените" са окрилени от успеха над Лудогорец на полуфиналите за Купата на България отпреди няколко дни, но не трябва да забравят, че в Първа лига борбата за второто (поне) място е много важен момент, като ЦСКА е в поредица от 2 мача без победа в Първа лига (загуба от Берое и равен с Арда), което позволи на Локомотив (Пловдив) да натрупа преднина от 5 точки (с мач повече).

Настоящият треньор на ЦСКА Любослав Пенев няма да може да се изправи срещу своя доскорошен отбор, тъй като е наказан и ще гледа мача от трибуните. Отборът ще бъде воден днес от помощниците му Пабло Караско и Йордан Йорданов-Жан, които също работиха с него в Царско село.

Двубоя за ЦСКА пропускат Юрген Матей, Иван Турицов и Брадли Мазику, които също са наказани. Тиаго Родригес също е аут, Джеферсон е контузен. За "царете" след наказание се завръща капитанът Мартин Кавдански, но Кордейро е извън сметките на Антони Здравков заради наказание.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички