Любослав Пенев: Георги Кабаков е изпълнител, БФС и съдийската комисия да вземат мерки


Любослав Пенев: Георги Кабаков е изпълнител, БФС и съдийската комисия да вземат мерки
Снимка: Emona Tsoncheva / LAP.bg

2736 0

Старши треньорът на ЦСКА Любослав Пенев говори преди мача с Царско село от Първа лига. Специалистът не пропусна да коментира и своето наказание след червения картон в полуфинала за Купата на България срещу Лудогорец и излезе с остри критики срещу съдийството на Георги Кабаков.

"Оценката за мача (с Лудогорец) за мен е перфектна и изиграхме мача като продължение на първия мач на армията , заслужено отиваме на финал без да се съмнявам в качеството и възможността, дисциплината, духа, характера организацията. Когато играем най-слабо да е по-този начин - това е базата, платформата, върху която да стъпи отборът за награждане и да се развиваме", коментира Пенев.

"Споменах, че ще си поема наказанието, на моменти съм много темпераментен, аз си обичам футболистите, ще ги пазя и ще ги защитавам срещу такъв тип провокации.., които допълват тази акция са поръчителите и тук вече вие трябва да излезете на сцената - четвъртата власт, тези хора нямат работа в изобщо във футбола дори в махленския футбол"

"Този човек в черно съдията подстрекаваше помагаше да бъдат контузени мои футболисти, нормално е да има реакция и да си защитя футболистите и в другите ситуации, в които взема погрешни решения. Той искаше най-много домакините да спечелят, така изглеждаше особено през второто полувреме.

Разглеждам докладидте и виждам доста нередности, освен неточности бих казал, че е лъжа. Това го има на видео. Защо не само аз, не само клуба, другите, защо не може да имаме достъп до рапорта на съдийския наблюдател, делегата, защо? Какво крием, какво се пазим? Вчера същия свири мач. Защо - защото оценката е добра, аз имам информация. на въпросния човек който няма място.

Трябва да излезете на сцена да поразровите защо как. Това не може ад продължава. Аз съм загиржен за всички деца които тренирват в школите на отборите, това е моя собствена позиция. Този фал можеше да рискува кариерата на футболиста, точно това направи този съдия, поощрявайки, толерирайки това нещо".

"БФС и шефът на СК веднага по най-бързия начин трябва да вземат мерки, имаме много пресен пример, нагъл, нахален , нарочен: онзи ден в Разград. Без да замесвам клуба, аз като физическо лице ще направя един запис и ще го пратя в УЕФА, ясни и точни ситуации в полза и във вреда на нас и противника за мнение от експертите в УЕФА. Тези хора трябва да помагат на футбола, а са изпълнителите".

"Ако няма гръб тоя човек ще си свири съвсем нормално и ще протече по футболен начин, каквото искат и двата отбора. Ако бях в УЕФА тоя човек го вадя директно: изпращам съобщение до БФС и тоя човек не ми трява. Където иска да свири ако ми изпрати запис от мача не искам и да го виждам повече. Нито ще го викам на срещи, нито нищо. Аз не мога да разгледвам, аз ви разказвам какво се е случило", завърши Любослав Пенев

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички