Притеснение в ЦСКА: Бивши играчи съдят клуба за 1.5 милиона лева


Притеснение в ЦСКА: Бивши играчи съдят клуба за 1.5 милиона лева
Снимка: LAP.BG

10416 0

Вече са ясни датите на делата в Спортния арбитражен съд в Лозана, които могат да струват над 1.5 милиона лева на ръководството на ЦСКА. Както е известно, в УЕФА считат настоящият клуб на "Българска армия" за правоприемник на фалиралия ПФК ЦСКА АД, въпреки опитите на ръководството да заобиколи този детайл. Това прави клуба уязвим за редица дела от миналото, а първите от очакваните случаи вече достигнаха до Лозана. 

ЦСКА е завел 4 иска до последната инстанция в спорта, обжалвайки решенията на Дисциплинарната комисия на ФИФА, която осъди ЦСКА да заплати дължимото на част от бившите си футболисти, сред които Нилсон Антонио, Бернардо Тенгариня и Сержиньо. Сред тези, осъдили "червените", е и агентът Франсиско Морено, пише "Тема Спорт". 

Изслушването на ЦСКА е на 12-и май (сряда) и, ако съдът в Лозана не промени решението, клубът ще трябва да заплати 740 хиляди евро, както и глоби в размер на 74 хиляди швейцарски франка. 

От играчите най-сериозна сума има да взима Нилсон Антонио, който чака 286 хиляди евро, докато на Тенгариня му се полагат малко над 250 хиляди евро. Сержиньо също има да прибира сума в региона на 120 хиляди евро. 

Освен тези дела "червените" са завели искове и срещу други двама играчи, срещу които загуби дела - Сивард Спрокел и Гуидо ди Вани (обща сума около 200 хиляди евро). 

Българският клуб е доста зает в Лозана, след като бивши футболисти на фалиралото дружество потърсиха правата си в последните години. Едно от малкото дела, което ЦСКА-София спечели във ФИФА, бе за търсените Иван Боладо 277 хиляди евро, както и 40-те хиляди евро, за които Хоакин Уриарте настоява. ЦСКА спечели това дело, но КАС трябва да обяви финалното си решение в близките дни, след като изслушването в Лозана бе преди около месец (9-и февруари). 

Още новини и последни информации за ЦСКА тук! 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички