Представител на УЕФА категорично: Имаше дузпа за ЦСКА


Представител на УЕФА категорично: Имаше дузпа за ЦСКА

2168 0

Наблюдаващият мениджър на българските съдии от страна на УЕФА Марк Бата даде днес пресконференция, на която разясни, че е имало дузпа в полза на ЦСКА срещу Левски.

"Ако трябва да бъда точен, нарушението в наказателното поле беше факт и Ивайло Стоянов правилно отсъди дузпа. Той беше заел отлична позиция и видя добре ситуацията.

ЦСКА води на Левски във 'Вечното дерби' при дузпите

Намираше се само на 6-7 метра от положението. Нека не забравяме, че съдиите взимат решение за половин секунда, а ние ги гледаме и анализираме няколко седмици.

За мен решението на Стоянов е правилно, тъй като нападателят пръв игра с топката. Вратарят и защитниците при всяко положение в наказателното поле поемат известен риск.

Пената за дузпата: Само при мисълта за такова действие има дузпа

Като стоя пред вас, е много по-лесно да обясня защо е свирил дузпа. Щеше да е доста по-трудно да ви кажа защо не го е направил, ако не бе взел такова решение", заяви Бата.

Французинът е от известните бивши съдии в Европа. Той бе рефер на двубоите Хърватия - Дания 3:0 и Англия - Испания 0:0 (4:2) на Евро'96, както и на Англия - Румъния 1:2 на Мондиал'98.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички