ЦСКА води на Левски във 'Вечното дерби' при дузпите


ЦСКА води на Левски във 'Вечното дерби' при дузпите
Снимка: БГНЕС

1890 0

След вчерашното равенство във "Вечното дерби" между ЦСКА и Левски страстите още не са утихнали. "Червените" изравниха резултата от дузпа в заключителната част на сблъсъка.

В исторически план ЦСКА води при дузпите в дербито с 28-25. "Армейците" са реализирали 22 от предоставените им възможности, а "сините" - 19.

Вчерашното "Вечно дерби" изравни по интерес онова от последния шампионски сезон на "сините"

Последният 11-метров наказателен удар в дербито също беше за ЦСКА - при победата с 1:0 за 'червните" на 8 март 2014 г., и той беше превърнат в гол от Емил Гъргоров.

По-предишният - също беше за "армейците", при равенството 1:1 на 1 ноември 2008 г., когато Здравко Лазаров бе фаулиран в наказателното поле в 59-ата минута и сам направи резултата 1:0 за ЦСКА.

Недялков: Играхме по-добре и заслужавахме победа

Цяло десетилетие изтече от времето, когато беше свирена последната дузпа за Левски, при победата с 1:0 за сините на 17 септември 2006 г. Точен от бялата точка бе французинът Седрик Бардон.

Рекордьор с 4 гола от дузпи в дербито е Стефан Божков (ЦСКА). Три пъти точен от наказателен удар е бил Наско Сираков (Левски).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички