ЦСКА с успех над Своге преди старта на първенството


ЦСКА с успех над Своге преди старта на първенството
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

5339 0

ЦСКА не сбърка и успя да победи с 2:0 Спортист Своге. Срещата се игра на стадион "Българска армия", като това бе и последната контрола на ЦСКА преди началото на новия сезон в Първа лига. Преди началото на сблъсъка пък "армейците" представиха официално своите футболисти.

През първото полувреме ЦСКА изпитваше трудности при създаването на положения, а гостите търпеливо чакаха своя момент. Създадоха се няколко положения, но до опасност така и не се стигна. В самия край на полувремето Марк-Емилио Папазов откри резултата след карамбол в наказателното поле на гостите.

Втората част бе далеч по-интересна и изпълнена с повече положения. Малко след подновяването на играта в 47' Георги Николов можеше да изравни за "шоколадите", но изпусна чисто положение. В 55' Маурисио Гарсес успя да засече центриране и да се разпише за 2:0. Амос Юга можеше да отбележи трето попадение в 79' след брилянтно изпълнен ножичен удар, който обаче срещна страничния стълб.

Следващия мач на ЦСКА ще бъде срещу Арда Кърджали в неделя (10 юли) в първия кръг на Първа лига за сезон 2022/23.

РАЗВОЙ НА СРЕЩАТА

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Срещата започна равностойно. До 5-ата минута на няколко пъти се забеляза преса от страна на ЦСКА. Впоследствие обаче "червените" се изтеглиха назад. До 10' и двата състава играха предпазливо и си разменяха подавания в средата на терена, като че ли изчакваха за правилния момент, в който да атакуват. В 11-ата минута бе отсъден свободен удар за ЦСКА. Станислав Шопов изпрати топката в наказателното поле на гостите, където се получи лек карамбол, но до сериозна опасност не се стигна.

Първият жълт картон бе показан в 15-ата минута. Капитанът на "шоколадите" Борислав Стойчев реши да действа на сигурно, фаулирайки футболист в червено и предотвратявайки бърза атака. Реферът не се поколеба и го санкционира. Отборът на Спортист нанесе удар в 23'. Маринов успя да стреля, но шутът му не затрудни Бусато. До 30-ата минута двата отбора продължиха да се надлъгват, но така и не се стигна до нещо по-сериозно пред една от двете врати.

ЦСКА нанесе първия си удар по посока на вратата на гостите в 30'. Топката попадна в централния защитник Християн Петров, но шутът му от дистанция бе неточен. 3 минути по-късно Пилер от отбора на гостите направи сериозна грешка в собственото си наказателно поле. Футболистът изрита топката право в краката на Станислав Шопов, който не я очакваше и не съумя да отбележи в полуопразнената врата на Василев. В крайна сметка, до гол се стигна. В 41' Марк-Емилио Папазов откри резултата след сериозна грешка в отбраната на гостите. 1:0 за ЦСКА.

*На почивката бяха направени доста смени и в двата състава.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Още в самото начало на втората част влезлият на почивката за гостите - Георги Николов, можеше да изравни резултата. Топката се озова в Николов, след грешка на Енес Махмутович, футболистът се оказа лице в лице с Димитър Евтимов, но стражът отрази. В 55-ата минута ЦСКА удвои преднината си. Маурисио Гарсес засече центриране на Асен Дончев с тялото си и се разписа. 2:0 за ЦСКА.

В 62-ата минута Смоленски от ЦСКА комбинира с Маринов и стреля слабо в ръцете на Стефано Кунчев. Смоленски обаче за пореден път обра овациите на привържениците на ЦСКА, след като изгради атаката по страхотен начин. В 71' "шоколадите" организираха добра атака по фланга. Тя завърши с остро подаване в наказателното поле на Евтимов, но до опасност не се стигна.

Амос Юга имаше възможността да вкара трето попадение за домакините. Французинът нанесе страхотен ножичен удар след центриране в 79-ата минута, но шутът му срещна десния страничен стълб. В 81' Спортист отговори подобаващо с добре изградена атака, но завършващият удар можеше да бъде и по-добър. След това положение срещата се доиграваше. В самия край на срещата "червените" можеха да отбележат трето попадение, но опасният удар от разстояние бе неточен.

Стартови състави:

ЦСКА: Бусато, Петров, Юга, Турицов, Брадли, Вион, Жеферсон, Туфегджич, Шопов, Папазов, Кръстев

Спортист Своге: Василев, Стойчев, Пилер, Ташев, Ферадов, Костов, Бастунов, Маринов, Русинов, Янакиев, Николов

Преди мача:

"Червените", все още, изграждат състава за новия сезон, а междувременно новият наставник на ЦСКА е разколебан от куп кадрови проблеми. Той не може да разчита напълно на възстановяващия се Георги Йомов, контузения Мено Кох, а Юрген Матей тепърва ще влиза във форма.

Наставникът реши да отмени последната планувана контузия в Австрия (срещу Ференцварош) именно заради малкото играчи, с които може да разполага. Така в последния изигран мач българският гранд бе разбит от носителя на Румънската купа Сепси, който победи с 4:0.

ЦСКА едва преди часове остана без най-голямата си звезда Жорди Кайседо, а офанзивните играчи Баи, Варела и Вилдсхут също не влизат сред желаните от Илич играчи. Очаква се днешния състав да бъде примерен за първия мач от новия сезон срещу Арда, който ще се изиграе в последния ден от седмицата. На "Армията" тепърва очакват 3-4 нови попълнения.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички