По-късно от цяла Европа: Кога се подновява Първа лига и какво остава до плейофите?


По-късно от цяла Европа: Кога се подновява Първа лига и какво остава до плейофите?
Снимка: levski.bg

4340 0

Паузата за мачовете на националните отбори почти измина и ни очаква завръщането на клубния футбол с пълна сила. Още от петък (31-ви март) ще бъдат подновени испанската Ла Лига, френската Лига 1 и германската Бундеслига, макар и с по един двубой. Кога обаче се подновява българската Първа лига?

Кога се подновява Първа лига и защо толкова късно?

Макар и уикендът да е изпълнен със зрелищни дербита по европейските терени - нито един мач няма да се изиграе у нас. Причината е, че на 02.04 - неделя, ще се проведат парламентарни избори в България.

Още на следващия ден (03.04) футболът у нас се подновява, но с Купата на България. Локомотив София посреща Славия в столично дерби от четвъртфиналите. Лудогорец посреща Спартак, а ЦСКА - Черно море, на следващия ден (04.04), докато последният четвъртфинал е между Арда и ЦСКА 1948 на 5-и април. Първият двубой от Първа лига ще бъде между Локомотив Пловдив и Септември на 7-и април.

Какво предстои за ЦСКА, Лудогорец и Левски в Първа лига до плейофната фаза?

Най-голям интерес безспорно представлява битката за първото място, след като този път хегемонът Лудогорец изостава с четири точки от ЦСКА в толкова напреднал етап от първенството. Левски на Станимир Стоилов пък отново започна да набира сила и се съвзе след кошмарната серия. До плейофите предстоят шест кръга.

Програмата за Левски до плейофите в Първа лига

До края на редовния сезон в родния шампионат Левски ще играе срещу: Локомотив София (08.04 - като домакин), ЦСКА (17.04 - като гост), Берое (22.04 - като домакин), Ботев Пловдив (29.04 - като гост), Септември София (03.05 като домакин), Локомотив Пловдив (06.05 - като гост).

Програмата за Лудогорец до плейофите в Първа лига

Преди да дойдат решаващите плейофи у нас Лудогорец ще премери сили с: Ботев Враца (08.04 - като домакин), Арда (14.04 - като гост), Локомотив София (22.04 - като домакин), ЦСКА (29.04 - като гост), Берое (03.05 - като домакин), Ботев Пловдив (06.05 - като гост).

Програмата за ЦСКА до плейофите в Първа лига

ЦСКА ще трябва да брани върха в първенството чрез следните шест двубоя от редовния сезон: Славия (09.04 - като гост), Левски (17.04 - като домакин), Пирин Благоевград (22.04 - като гост), Лудогорец (29.04 - като домакин), Хебър (03.05 - като гост), Ботев Враца (06.05 - като домакин).

Класирането в Първа лига - ЦСКА брани преднина срещу Лудогорец

Лидер в Първа лига е ЦСКА с 60 точки, докато вторият Лудогорец има 56. Трети е ЦСКА 1948 с 48, а Левски е четвърти с 41. Към момента топ 6 допълват Локомотив Пловдив (40) и Черно море (39).

Правят впечатление двата тежки сблъсъка за "червените" срещу "сини" и "зелени", но за тях е важно да влязат в плейофите като първи. По този начин ще си спечелят ключово домакинство срещу Лудогорец в плейофите.

Междувременно стана ясно, че същият формат и дългите паузи се запазват в Първа лига и през следващия сезон.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички