Същият формат и дългите паузи се запазват в Първа лига и през следващия сезон


Същият формат и дългите паузи се запазват в Първа лига и през следващия сезон
Снимка: levski.bg

2160 0

Не се очертава да има промяна в календара и формата на Първа лига през следващия сезон.  Няма да има и промяна в договора за телевизионните права, който бе подписан чак до сезон 2025/26.

Какво ни очаква през идния сезон?

Първа лига ще остане с 16 отбора и три плейофни групи. Първата – до шесто място включително, където ще се играе по един път – 5 кръга за определяне на шампиона и евроучастниците, пише "Тема спорт". Втората ще обхваща седмо – десето място и ще се играе по два пъти – 6 кръга. Седмият ще продължи да гостува на третия в баража за Лигата на конференциите. Битката за оцеляване ще е между 11-ия и 16-тия пак с по един мач срещу всеки – 5 кръга.

Отново големи паузи по време на шампионата

Както е известно, треньорът на Левски Станимир Стоилов е сред хората, които настояват най-усилено за промяна в календара. И най-вече да няма дълги почивки, каквито се очертават сега.  Но и за следващия сезон 2023/24 той ще си остане в познатия вид есен – пролет с дълга зимна пауза от два месеца и половина и такава през лятото от около месец.

Наскоро пред Дарик радио шефът на ПФЛ Атанас Караиванов обяви, че, ако до края на март не се внесат промени, то те технически не могат да влязат в сила. До този момент за такива не е съобщено.

По-рано пък се появи информация, че по всяка вероятност новият сезон ще стартира на 14 юли. Припомняме, че сегашният шампионат стартира рекордно рано – още на 8 юли. Издърпването за тази дата бе наложителна заради Световното първенство в Катар, което се състоя през ноември и декември миналата година. Преди няколко дни пък стана ясно, че наказаните миналата година съдии се завръщат още преди плейофите на Първа лига.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички