Петър Жеков разкритикува Саша Илич: В ЦСКА чужд треньор не може да вирее, догодина да го махат


Петър Жеков разкритикува Саша Илич: В ЦСКА чужд треньор не може да вирее, догодина да го махат
Снимка: Lap.bg

4370 0

Бившият нападател на ЦСКА Петър Жеков даде интервю пред "Мач Телеграф", в което коментира загубата на "червените" от Левски. Легендата на "армейците" е на мнение, че отборът на Саша Илич има нужда от нови попълнения:

"Нямам думи, нищо не видях от ЦСКА. Второто полувреме тръгнаха малко, но като цяло нищо не играха. Отборът има нужда от ляв и десен защитник, двама халфове и централен нападател. Слабичко играха", каза в началото Голмайстор №2 в историята на българския футбол.

"Левски имаха повече българи и се хвърлиха като българи. А ние - един българин и той нищо не направи, но Турицов и друг път е бил колеблив. Не можеха да си подадат на 5-6 метра един пас и от там идваше проблемът - ЦСКА не владееше топката. Ако беше признат автоголът, "сините" нямаше да спечелят, но маркираха засада".

"ЦСКА не създава много голови положения по принцип през сезона. Нямаха никакво нападение в дербито. Централните защитници пък треньорът ги беше разменил - не знам защо, а бековете допуснаха толкова пробиви. Беше трагедия! Левски вкараха два хубави гола и минаха покрай нас като малка гара. В ЦСКА имат доста дербита чужденците - беше им обяснено, а и самите те казаха, че знаят какво е Вечно дерби, но накрая не се видя", продължи Жеков и след това коментира отсъствието на ядрото от фенове в Сектор "Г":

"Естествено, че липсваха феновете в Сектор Г. Имаше група все пак, но беше празен. Едно е да виждаш и да знаеш, че има хора зад гърба ти, друго - като няма никой. Онези от Левски бяха напълнили всичко. Нашите привърженици правят грешка, че не идват на стадиона".

Петър Жеков не се съгласи и с твърденията, че мачът е бил 'продаден': "Кой от нашите да продаде дербито - те са чужденци и са тук да си вземат парите. Гришата какво е виновен? Нали говоря с него и виждам как се ядосва".

За финал Вълшебния стрелец отправи критики и към старши треньора Саша Илич, заявявайки, че в "ЦСКА чужд треньор не може да вирее - трябва българин":

"Треньорът веднъж не е излязъл с един състав, досега трябваше да има основна единайсеторка, а той само ги върти. И нито се нервира, нито нищо - вижте Станимир как стои прав, ядосва се и обяснява, а нашият взима една минерална вода и се разхожда. В ЦСКА чужд треньор не може да вирее - трябва българин. Да му дадат време на Илич, но догодина да го махат - и без това ЦСКА няма да може да стане втори, а ще се бори за 3-4-то място и за Купата. Кога ще бием Лудогорец - никога! Те имат три отбора равностойни, купени всичките играчи. Няма как ЦСКА да е първи. Но Илич трябваше да е избистрил отбора - те веднъж играят, веднъж не и в един момент не са сигурни във възможностите си", завърши 77-годишният Жеков.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ - "Сектор Г" избухна: Всички ще дойдете на нашето мнение! Въпрос на време е

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички