Петър Жеков получи "Златна топка" навръх рождения си ден


Петър Жеков получи "Златна топка" навръх рождения си ден

2573 0

Легендата на българския футбол Петър Жеков получи символична "Златна топка" за цялостен принос навръх 70-ия си рожден.

В компанията на Димитър Якимов и Димитър Пенев, който закачливо поднесе букет цветя на бележития голмайстор, Жеков получи поздравителен адрес от министър на спорта Евгения Раданова и почетна грамота за изключителните постижения в своята кариера.

Професионалната кариера на Петър Жеков преминава в Берое (1963 – 1967) и ЦСКА. В юношеските си години той започва като вратар и защитник, но по-късно блесна и талантът му като нападател. С екипа на „армейците“ бившият национал 5-кратен шампион на България и 4-кратен носител на Купата. През 1969 година бележи 36 гола в първенството ни, с което печели "Златната обувка" в Европа. В следващия сезон попаденията са 31 и му донасят "Сребърната обувка", а през 1973 година печели "Бронзовата обувка" с 29 гола.

Според Международната федерация по футболна статистика той попада в челната стотица на най-добрите голмайстори за всички времена.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички