ЦСКА организира мач в чест на своя легенда


ЦСКА организира мач в чест на своя легенда

2004 0

От ЦСКА смятат да организират нов приятелски мач като този с Металург Донецк, който бе на 7 септември. Поводът тогава бе националният празник 6 септември - Съединението на България. Освен това тогава бе почетен и бившият футболист на червените Велизар Димитров, който помогна за организирането на контролата.

Сега за 11 октомври, когато отново ще има пауза в шампионата заради евроквалификациите, клубът ще почете един от най-големите футболисти в своята история. Ден по-рано, на 10 октомври, легендарният голмайстор Петър Жеков става на 70 години.

Армейците ще използват този повод за контрола с европейски тим. Александър Томов обяви, че се водят преговори с два именити клуба, но не пожела за назове имената им.

Отново ще бъдат пуснати "златни и сребърни билети" с цел набиране на средства за подпомагане на червените. Клубът ще гони печалба от планирания мач и другите събития, които ще го предшестват, от поне 100 000 лева.

Петър Жеков е играл седем години в ЦСКА. През този период той е взел участие в 167 мача и е отбелязал 144 попадения. Петкратен шампион на българия и носител на Златната обувка през 1969г.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички