Петър Жеков: Ако Камбуров мине рекорда ми, ще се картотекирам в ЦСКА на 75


Петър Жеков: Ако Камбуров мине рекорда ми, ще се картотекирам в ЦСКА на 75
Снимка: Иван Йочев

8715 0

Футболната легенда на България Петър Жеков няма намерение да се дава на Мартин Камбуров, който иска да подобри рекорда му. 39-годишният нападател на Берое трябва да вкара 24 гола до края на кариерата си, за да стане най-добрият голмайстор в историята на българското футболно първенство. Жеков не вярва, че Камбуров ще подобри рекорда му и има план как да му попречи.

"Аз се отказах на 30 години, а Камбура на 40 още играе. И то сега има по четири мача срещу всички отбори, а аз имах по два. Да видим кой колко мача е играл и за колко години, как ще ме стигне? Аз ако играех до 40, колко ли гола щях да вкарам. Бях му казал сега на Гришата да ме картотекира, а той си мисли, че майтап си правя", коментира Жеков пред "България днес".

Легендата призна, че се чувства в добра форма и дори в периода на изолация тренира с велоаргометър. Той е на 75 години.

"Ако стане нещо, есента ще се картотекирам. Ще влизам за по половин час, после ще изкарвам и по едно полувреме. Аз нямам проблем, не съм с изтъркани или сменени стави, само малко гръбнакът ми е изкривен, ама това не ми пречи. Инжекции, това онова, и си влизам и играя. Сега с отлагането на първенството не се знае дали Камбуров ще го картотекират за другия сезон, вече го пускат да играе и по-малко. Ако ме мине, тогава Гришата ще ме картотекира", категоричен е Жеков. Наскоро Камбуров заяви, че иска да се върне в Локомотив (Пд) (подробности тук). 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички