Петър Александров: Базел няма общо с отбора отпреди 4-5 години


Петър Александров: Базел няма общо с отбора отпреди 4-5 години
Снимка: Getty Images/Guliver

1691 0

Бившият български национал Петър Александров, който прекара и голяма част от кариерата си в Швейцария, сподели очакванията си от двубоя между Базел и ЦСКА в Лига Европа. Бившият нападател заяви, че очаква мача с голям интерес и определи шансовете като равни. Към момента Александров е помощник-треньор на швейцарския Аарау.

"В последните десетина години така се случи, че Базел доста често играеше с български отбори - с Лудогорец и с ЦСКА. С интерес очаквам този мач. Мисля, че двата отбора имат добри шансове. И Базел има своите шансове, защото играе вкъщи, въпреки че няма да има публика. ЦСКА също има своите шансове, все пак в близкото минало винаги е бил отбор, който се представя добре в турнирите. Сега в момента също имат добър отбор и шансове да влязат в групите", коментира Александров за "Дарик".

"Преди два часа излезе последната новина, че президентът на Базел няма да се кандидатира като такъв на следващото събрание, но ще остане като основен спонсор на отбора. Той е с най-много акции в отбора. От доста време Базел има проблеми - смениха треньора, има много нови състезатели и затова може би не успяха да старират добре в първенството. В Лига Европа се представят горе-долу добре. Ще видим до къде ще стигнат. Доста голяма е промяната в Базел. Затова и в последните години Йънг Боис е шампион на Швейцария, не Базел. Няма нищо този отбор с онзи, който беше преди 4-5 години. Все пак Базел има своето име. Доколкото знам е в първите 25 в Европа, но в момента отборът има своите проблеми. И двата отбора имат повече проблеми в защита, отколкото в нападение. И Базел, и ЦСКА имат в атака по-добри футболисти. Така че очаквам отворен мач с доста голове", допълни той.

"Бразилецът в атака е много добър футболист, дори се изненадвам, че все още е в Базел. Имат двама опитни футболисти в срядата. Единият може да се каже, че е нападател - Валентин Щокър, който е и капитан на отбора. Фабиан Фрай също е опитен състезател. Но и ЦСКА има своите добри футболисти, а и отборът е добър в момента. Харесва ми Тиаго в средата на терена, Кейта с неговата бързина и подаването му, а напред ми харесва Али Соу, въпреки че в България той е критикуван, че доста положения пропусна. Все пак един нападател, който има положения, той вкарва и доста голове. Ако той вкарваше всяко положение, той нямаше да играе в ЦСКА, а щеше да бъде в някой от големите отбори, но за мен той е добър футболист. Малко или много е предимство за Базел това, че играе на собствения си стадион. Но мисля, че без фенове това предимство не е толкова голямо и ЦСКА имат своите добри шансове", завърши Александров. А колко спечели досега и може още да получи ЦСКА от Лига Европа вижте тук. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички