Паро Никодимов: Няма как да гониш високи цели с играчи без футболен интелект


Паро Никодимов: Няма как да гониш високи цели с играчи без футболен интелект
Снимка: Оф. сайт на ЦСКА

1943 0

Легендата на ЦСКА Аспарух Никомиров разкритикува футболистите на клуба след равенството срещу Пирин Благоевград в нееля. Бившия треньор на "армейците" смята, че играчите не са тактически грамотни, но въпреки това гонят най-високи цели.

"Няма как да гониш високи цели, с играчи, на които им липсва футболен интелект. Срещу Пирин в Благоевград ЦСКА изигра поредния си невзрачен мач и на този фон не е кой знае колко изненадващо, че не стигна до победата, въпреки че водеше в резултата до самия край.

Дори и в ситуацията при изравнителното попадение на домакините си пролича един от основните проблеми на "червените" - наивността в играта както в атака, така и в защита. Когато водиш с 1:0 и остава малко време, няма как да оставиш противников футболист необезпокоявано да центрира, а десният ти бек да стои на 10 метра от състезателя, с чието опазване е ангажиран.

Това говори за едно нещо - много от играчите на ЦСКА са тактически неграмотни и нямат нужните нюх и усет за това как трябва да се действа в различните ситуации. Примери за такива футболисти има във всяка една линия в състава на "армейците", което пък е обидно за елитни играчи, които на всичкото отгоре искат да стават шампиони", заяви Никодимов.

Друга легенда на ЦСКА нападна работата на БФС.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички