"Отписан" от Стойчо Младенов донесе нови ценни точки за ЦСКА, този път срещу Септември


"Отписан"  от Стойчо Младенов донесе нови ценни точки за ЦСКА, този път срещу Септември
Снимка: Lap.bg

7753 0

ЦСКА успя да "излъже" Септември София  с 1:0 в среща от шестия кръг на Първа лига. Единственото попадение бе дело на Браян Морено след час игра, който се появи броени минути преди попадението. Това е нов ценен гол за колумбиеца, който донесе и равенството срещу Локомотив София във втория кръг.

"Армейците" изиграха срещата с мисъл за предстоящия сблъсък срещу Базел в Лигата на конференциите и започнаха с девет промени, спрямо стартовия състав от гостуването на Сейнт Патрикс. Срещата стартира с равностойна игра от двата тима, но в 8-ата минута се стигна до изненадващо попадение на гостите, което бе отменено поради засада.

В следващите минути възпитаниците на Саша Илич бяха крайно неубедителни в своето поле, а в предни позиции липсваха опасните положения. До края на първата част Назон и Йомов записаха по един чист пропуск, като българинът, който бе капитан в днешния мач, изглеждаше длъжен да открие резултата.

През втората част домакините излязоха крайно мотивирани за нов успех в Първа лига, който постигнаха по възможно най-скромния начин. Появилият се като резерва Браян Морено засече топка от движение, която бе подадена от Лазар Туфегдчич след час игра. Именно тази атака направи разликата в срещата, а малко преди това и Назон направи сериозен пропуск. Именно той напусна – за сметка на колумбийския голмайстор.

До края на срещата "армейците" продължиха да търсят второ попадение, но до такова така и не се стигна. Междувременно Саша Илич получи жълт картон, който му е трети от началото на сезона, и ще пропусне домакинството с ЦСКА 1948, очертаващ се след реванша с Базел в края на месеца.

Въпросната среща срещу "червените" на Любослав Пенев се очертава следващ сблъсък за ЦСКА, тъй като гостуването им на Локомотив Пловдив бе отменено. Във временото класиране тимът от "Българска армия" е на втора позиция с 13 точки от 5 мача, първи е ЦСКА 1948 с точка и мач повече. 

Първо полувреме:

Съставът на ЦСКА претърпя цели девет промени, спрямо гостуването на Сейнт Патрикс в четвъртък, но започна традиционно агресивно срещата.

В 8-мата минута Димитър Костадинов успя да изведе Симеон Александров по чудесен начин, като вторият остана очи в очи с Димитър Евтимов. Играчът на гостите "матира" стража с един ход, но бе отсъдена засада. ВАР също прегледа положението, но не промени решението на главния съдия. 

"Червените" не съумяха да се представят на ниво в центъра на терена и в задни позиции до 20-тата минута, а в атака липсваха опасните положения. Двата тима се представиха равностойно във въпросния период.

В 26-тата минута дойде най-сериозната опасност пред вратата на Шейтанов. Атака на "червените" завърши с комбинация между Йомов и Назон. Българинът изведе чудесно хаитянина, който надбяга двама, но последвалият удар не намери очертанията на вратата. 

Срещата се "накъса" в средата на първата част, когато двата тима почнаха да си разменят фаулове. След подобни бяха показани и първите жълти картони - за Минков и Жеферсон.

В 40-тата минута ЦСКА получи чудесна възможност да открие, но капитанът на "червените" Георги Йомов я пропиля. Атаката се разви през центъра на терена, като Линдсет прати пас към българския национал около наказателното поле. Той овладя, докато гонещият го Арсов се подхлъзна и остави крилото на "армейците" очи в очи с Шейтанов. Ударът се озова в мрежата, но от външната й страна.

Второ полувреме: 

"Армейците" се включиха към втората част с мисъл за победа и бързо създадоха две опасни положения. Те обаче не сполучиха и след по-малко от 10 минути Браян Морено замени неубедителния Дюкенс Назон, който пропиля едно от опасните положения, непосредствено преди смяната. 

Гол! След час игра "червените" откриват чрез появилия се по-рано колумбиец Морено. Той не сгреши след асистенция от левия фланг на Туфегдчич! Колумбиецът засече от движение и остави Шейтанов без шанс за реакция. 1:0!

Саша Илич направи няколко дефанзивни промени в следващите минути, които поставиха Християн Петров на левия фланг. Именно на тази позиция е една от въпросителните за предстоящия сблъсък с Базел, тъй като титулярът Брадли де Нойер си изкара червен картон след края на мача срещу Сейнт Патрикс в Дъблин. 

"Червените" продължиха да натискат, но в следващия четвърт час не съумяха да удвоят разликата. Морено бе останал на чиста позиция, но с цената на засада.

Стартови състави: 

ЦСКА: 25 Димитър Евтимов - 16 Асен Дончев 22 Енес Махмутович 6 Християн Петров 13 Галин Минков 3 Джеферсон 11 Лазар Туфегджич 8 Станислав Шопов 10 Георги Йомов 7 Джонатан Линдсет 9 Дюкенс Назон

СЕПТЕМВРИ СОФИЯ: 21 Димитър Шейтанов - 16 Кристиян Пешов 7 Айкут Рамадан 8 Александър Тодоров 9 Димитър Костадинов 4 Иван Арсов 18 Красиан Колев 11 Мартин Ачков 22 Мартин Стойчев 17 Симеон Александров 14 Мартин Стоянов

Преди мача:

Около терена един срещу друг ще се изправят двама сърби, като в работата на Илич личат многото ротации. Те са породени от няколко фактора, а днес се очаква привържениците отново да станат свидетели на такива, тъй като в четвъртък "армейците" ги очаква домакинство на Базел. 

Предполага се, че титуляр ще започне добре познатият на феновете Джеферсон, като капитанът Матей също ще получи почивка. В предни позиции се очаква неубедителните от началото на сезона Туфегдчич и Шопов да градят атаките, които до този момент са пратили "червените" на пета позиция във временното класиране, но с два мача по-малко от първенеца - ЦСКА 1948.

Междувременно столичният съперник, предвождан от Славко Матич и Валери Божинов, влиза в двубоя с актив от победа, равенство и три загуби. Тимът се намира на 13-а позиция с четири точки от пет срещи. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички