Отменен гол реши столичното дерби, ЦСКА остава лидер


Отменен гол реши столичното дерби, ЦСКА остава лидер

8912 0

Добрите игри на Локомотив (София) през този сезон приключиха на "Българска армия". ЦСКА победи "железничарите" с 3:0 и остава начело на "А" група. Активизиране през второто полувреме бе напълно достатъчно за домакините да завоюват трите точки.

През първото полувреме домакините предложиха типичен футбол "ала Стойчо Младенов". Те разчитаха основно на статични положения и центрирания. При първото от тях в 9-ата минута Тончи Кукоч стреля много добре от пряк-совбоден удар, но Божидар Митев също се намеси отлично. Четири минути по-късно дълъг пас стигна до Серджиу Буш след грешка на защитниците на Локомотив, като отново Божидар Митрев спаси гостите. В 27-ата минута центриране отляво бе намерено от Александър Тунчев на изгодна позиция, но в последния момент ударът му бе блокиран от Румен Трифонов.

Главният съдия Цветан Кръстев имаше много работа във втората част на полувремето. В 30-ата минута той реши да спести втори жълт картон на Румен Трифонов за задържане. Минута по-късно при аналогична ситуация Кръстев не отстрани от игра Стивън Сънди от домакините. И в двата момента обаче остана по скоро усещането, че главният съдия се уплаши. Направи го и по-рано в мача, когато Тончи Кукоч подходи иронично към негово отсъждане, но по-сериозна санкция не последва.

Ключовият момент в мача дойде в 37-ата минута, когато бе отменен гол на Локомотив (София). След корнер Ранджелович стигна до топката и с глава я прати в мрежата. Последва бурна радост, която бе секната от главния съдия. Оказа се, че той е видял нарушение срещу Венцислав Василев, който дори не протестираше. Повторенията показа известна интервенция с лакът от страна на играча на Локомотив, но сякаш отсъждането бе леко пресилено.

Така ЦСКА успя да наложи надмощие през второто полувреме. В 52-ата минута Тони Силва напредна отдясно и свари неподготвена защитата на Локомотив, намирайки Жуан Фелипе пред наказателното поле. От удобната позиция бразилецът с точен удар матира Божидар Митрев за 1:0.

Пет минути по-късно мачът бе решен. Без да бъде притесняван от никого Елтон върна лошо към Божидар Митрев, от това се възползва Серджиу Буш, който догони топката и я пусна покрай вратаря - 2:0.

След добрите новини, ЦСКА получи удар в 62-ата минута, когато се контузи капитанът Валентин Илиев и бе заменен от Денис Причиненко.

До края на мача Локомотив не успя да отговори по никакъв начин и инкасира третата си загуба за сезона. Дори напротив - в последната минута влезлият като резерва Йоаким довкара топката след карамбол в наказателното поле и оформи крайния резултат 3:0.

Отборът от квартал Надежда е на седмото място с 14 точки, а ЦСКА остава лидер с 20. През седмицата за двата отбора следват мачове от турнира за купата на България.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички