Кукоч: С ЦСКА искаме титлата и да играем в Европа


Кукоч: С ЦСКА искаме титлата и да играем в Европа

2561 0

Хърватският защитник на ЦСКА Тончи Кукоч харесва живота си в България. В интервю за europacalcio.it скандалният футболист заяви, че обстановката у нас не е по-различна от тази в Италия.

"Аз съм в най-силния отбор в страната, първи сме и се надявам да продължим така. Искам да играя все по-добре и да ме повикат в националния отбор. Тук не е по-различно от Италия. Както аз самият, отборът ми иска да спечели първенството и да играе в Европа през следващия сезон", разкри амбициите си Кукоч.

Той направи сравнение между футбола в България и този във втора италианска дивизия. Както е известно, Кукоч бе футболист на Бреша.

"В Бреша залагахме повече на тактиката, докато тук мога да разчитам на техниката си. В българския футбол бързината и силата са много важни, затова се чувствам добре тук", призна той.

Хърватинът разкри неприязънта си към бившия си треньор в италианския тим Иво Якони. Според него той не е мъж и има вина за това, че отборът не играе в Серия А.

"Решението да се махна беше изцяло мое. През юни се срещнах с президента на клуба и той ме помоли да подновя договора си за още две години, защото Сампдория ме искаше. Те даваха 1.5 млн. евро за мен, но босът искаше да им вземе 2.5 млн. евро и затова ме накара да преподпиша. Президентът е номер едно, велик е и още се чуваме с него. Но трябваше да му откажа, защото не можех да изкарам още шест месеца под ръководството на Якони. Този не е мъж, нищо не разбира от футбол", откровен е новият любимец на "червените" фенове. После продължава:

"Този не заслужава никакъв респект от мен, постоянно лъже. Ако беше останал старият ни треньор, щяхме да влезем в Серия А".

Тончи Кукоч признава, че един ден би се завърнал в Италия, но само за да играе за Наполи. "Пожелавам им да станат шампиони, защото мразя Ювентус", откровен е бранителят на ЦСКА.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички