Отабор: България ме направи по-силен психически и по-борбен


Отабор: България ме направи по-силен психически и по-борбен
Снимка: Оф. сайт на ЦСКА

1509 0

Крилото на ЦСКА Вив Соломон-Отабор призна, че за да премине в българския клуб е отказал на тим от английския Чемпиъншип. Футболистът с нигерийски произход сравни английския футбол с българското първенство.

"В България се научих да бъда по-борбен и да играя в различни ситуации. България ме направи по-силен психически. Със сигурност ще се върна да играя в Англия, но сега не искам да коментирам тази тема. Тук е различно от Англия като начин на игра. Има борба, има технични играчи и добри тимове. Но Чемпиъншип е доста здрава лига. Не мога да сравня България с Англия, защото са две коренно различни първенства", коментира Отабор пред медия от Нигерия.

"В края на миналия сезон Бирмингам ми предложи нов договор, но аз имах идея, че искам нещо различно, исках да отида в чужбина. Имах и други две оферти от Чемпиъншип. Но като заплата не ми харесваха, а ЦСКА беше добра възможност да играя в Лига Европа. Казах си: "Различен опит, нека да пробвам". Не се страхувам от предизвикателствата. И така направих", допълни футболистът. Крилото обясни, че е в София, но скоро мисли да се върне в Англия. Той обаче може да има проблем да го направи - подробности тук.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички