От миналия сезон: ЦСКА продължава да е лидер в Първа лига във важно отношение, Лудогорец отговори


От миналия сезон: ЦСКА продължава да е лидер в Първа лига във важно отношение, Лудогорец отговори
Снимка: БГНЕС / колаж на Actualno.com

3959 0

Първите два кръга в родния елит вече са в историята. Едва краят на месец юли е, но клубовете започват да придобиват игрови ритам след ранното начало на Първа лига

Към момента златният и сребърният медалист от миналия шампионат - Лудогорец и ЦСКА, изостават от върха след грешки в началото, но и двата клуба има с какво да се похвалят. 

Нападение и защита - на ниво

Възпитаниците на Саша Илич продължават от миналия сезон да формират най-добрата защита. След две срещи те още не са допуснали попадение - 0:0 с Хебър и 1:0 срещу Крумовград. След края на редовния сезон 2022/23 "червените" бяха допуснали по 14 гола с Левски. 

След плейофите обаче 31-кратните шампиони останаха с най-малко допуснати попадения - 17, докато тези на Левски набъбнаха до 22. 

Тогава Лудогорец бе вкарал общо 81 гола при допуснати 27. Любопитно е да се отбележи, че "орлите" стартираха настоящата кампания с изненадваща загуба от Крумовград (1:3), но вече пак са лидер по брой реализирани голове. 

Играчите на Петев разбиха през уикенда Етър с 5:0 и до голяма степен оправиха головата си разлика. С по-добро отношение е само временният водач в класирането - ЦСКА 1948, с 5 реализирани попадения и 1 допуснато. 

Вижте защо сегашният ЦСКА няма нищо общо със загубилия от Сепси преди година с 0:4!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички