Нищо общо между сегашния ЦСКА и падналия от Сепси с 0:4


Нищо общо между сегашния ЦСКА и падналия от Сепси с 0:4
Снимка: Ivan S. Ivanov / LAP.bg

10279 0

Старши треньорът на ЦСКА - Саша Илич, ще разполага с 23-ма футболисти по време на втория квалификационен кръг в Лига на конференциите. 

"Червените" се изправят на 27-и юли и 3-ти август срещу румънския Сепси на разменено гостуване. Името на съперника навява лоши спомени за привържениците на ЦСКА след единствената среща до този момент между двата клуба. 

Единствената среща

Тя датира от 27-и юни 2022 година, когато "червените" бяха разбити с 0:4 по време на подготвителния лагер в Австрия. Въпросното поражение и до днес остава рекордно в кариерата на Илич като треньор. 

Тогава той се оказа в заварено положение и трябваше да разчита на цели 16 футболисти, които не попаднаха в настоящата му група за европейската битка със Сепси. В контролата от първата минута тогава стартираха: 

Евтимов, Турицов, Петров, Махмутович, Минков, Баи, Юга, Варела, Вилдсхут, Кръстев, Морено;

Обновена група

Това означава, че повече от половината от титулярите в злополучния мач не са в плановете на Илич - Минков и Кръстев подсилиха Локомотив София, а Баи, Варела и Вилдсхут се разделиха още през миналото лято с клуба. Единствено Браян Морено остава на "Армията", но той е контузен към този момент. 

Подобна е ситуацията и сред резервите, които бяха на разположение за "червените" при 0:4 в Австрия - младите Божев и Бучков не са сред предпочитаните към този момент от Илич, а Жеферсон, Гарсес, Кайседо, Живков и Смоленски напуснаха клуба. 

Малко контузени и много нови

По-различна е ситуацията с контузените Матей, Де Нойер и Туфегдчич, които бяха взели участие в контролата със Сепси, но към този момент травмите ги вадят от сметките на Илич. Всичко това означава, че 16 от 25 футболисти този път няма да играят за ЦСКА срещу Сепси. 

Наставникът на "червените" обаче може да се похвали с нови вратар (Орлинов), двама бранители (Санянг, Кордоба), трима полузащитници (Линдсет, Хайнц, Кареасо) и цели петима офанзивни футболисти (Назон, Шагоян, Фаетон, Естрада, Асприля), спрямо последните играли срещу Сепси.

Така за пореден път изводът е, че двубоят в Австрия не трябва да се взима за сравнение с предстоящите битките. Водещи причини остават 16-те нови изпълнители за ЦСКА и големият заряд, сравнение с този на контрола след края на изтощителен сезон. 

Вижте пълната група на ЦСКА за европейските битки със Сепси!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

В мач с 6 гола: Да вкараш с ЦСКА срещу Атлетико Мадрид на 34 години (ВИДЕО)

Най-възрастният голмайстор в историята на ЦСКА е Тодор Янчев, който на 37 години, 4 месеца и 10 дни се разписва...

Реклама
Най-четени новини

виж всички