От капитан и шампион с ЦСКА до застраховател: Какво се случи с бившия "червен" бранител Георги Антонов


От капитан и шампион с ЦСКА до застраховател: Какво се случи с бившия "червен" бранител Георги Антонов
Снимка: CSKA.BG

5702 0

Бившият капитан на ЦСКА, шампион и помощник-треньор на "червените" - Георги Антонов, е далеч от родните футболни среди. Изненадващо или не, някогашният десен краен защитник не се отдаде на ново поприще в играта, а избра да поеме по съвсем нов път.

Кариерата на Георги Антонов

Бившият бранител стартира в Ботев Враца. През 1994-а година преминава в Литекс, а година по-късно облича екипа на Локомотив София. Става част от ЦСКА през 1999-а година. 2002-ра е ключова за него. Той слага капитанската лента на "армейците" и през сезон 2002/03 става първият капитан, извел "червените" до титлата през новия век. Още следващият сезон той стартира като играещ помощник-треньор, а през 2008-а е такъв в Миньор Перник. Футболното си приключение завършва като треньор на Ком (Берковица) през 2012-та година.

Пред "Мач Телеграф" той споделя, че работи в застрахователна компания. Антонов не крие, че въпреки опитите си да пробие в треньорската професия, е разбрал, че това не е за него, както и е останал разочарован от видяното.

"Пробвах се, но бързо разбрах"...

"В София съм си. Шеста година работя в застрахователна компания. Иначе знаете, че се пробвах като треньор. Първо при Стойчо, след това при Феро. Отидох в Миньор при Митко Алексиев. Но бързо разбрах, че в треньорската професия нямаш сигурност. Подписваш договор за 3 години, но малко след това идват и ти казват 'Заминавай си", разказва Антонов.

Междувременно стана ясно, че дори една от големите легенди на вечния съперник Левски е стискала палци на "армейците"

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички