От ЦСКА обират наградите на Футболист на годината?


От ЦСКА обират наградите на Футболист на годината?
Снимка: http://cska.bg/

1716 0

В ЦСКА очакват с интерес тазвечершната церемония в юбилейната 60-а анкета "Футболист на годината". Събитието ще се проведе онлайн от 18:30 часа, а основен фаворит за №1 през 2020 година е младата надежда на армейците Валентин Антов.

Както е известно, в челната тройка освен 20-годишния бранител попадат още миналогодишният първенец Димитър Илиев (Локо Пд) и Антон Недялков (Лудогорец). За последно играч на ЦСКА получи приза преди 24 месеца, като футболист на 2018-а стана Кирил Десподов, а тогава Антов спечели наградата за най-проспериращ млад играч до 21 години, пише "Тема спорт".

Отсега е ясно, че победителят ще трябва да дари поне 95 топки на деца от футболни академии. За шеста поредна година избраният за №1 ще трябва да приеме предизвикателството на Българската асоциация на спортните журналисти - колкото спортни новинари са гласували, поне толкова топки да подари на школа или школи по свой избор. Общо 95 журналисти от 37 медии дадоха вота си.

Още поне два приза може да акостират в ЦСКА - за най-добър защитник и нападател в Първа лига в лицето на Антов и Али Соу. Не е изключено гамбиецът да триумфира като №1 и при чужденците у нас. Сред номинираните 18 попадения за Гол на годината има две на армейски нападатели - волето на Ахмед Ахмедов срещу Сиренс, което червените фенове вече избраха за №1 на ЦСКА за 2020-а, както и изстрелът на Соу срещу Левски през декември.

А за кой нападател от ЦСКА са в спор с Лудогорец - вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички