ЦСКА и Лудогорец фаворити за привличането на млада надежда, бивш играч на Аякс


ЦСКА и Лудогорец фаворити за привличането на млада надежда, бивш играч на Аякс
Снимка: Getty Images/Guliver

2121 0

Българските грандове ЦСКА и Лудогорец са два от трите отбора, които са фаворитите за привличането на бившия футболист на нидерландския гранд Аякс - 23-годишният Матео Касиера, който към момента е собственост на Беленензеш.

Информацията е на португалското издание "Sic Noticias", където са уверени, че местният клуб е съвсем близо до продажбата на своя нападател, за когото ще приберат 300 хиляди евро (за които трите клуба са се съгласили). Договорът на колумбиеца е до лятото на 2022 година.

Полският Гурник Забже е третият кандидат. И трите отбора са предложили договор за три години и половина на Касиера. Изданието допълва, че българският шампион е предложил най-висока сума за заплата на младия атакуващ футболист.

В Португалия очакват играчът да вземе решение до дни и да отпътува към новия си клуб. Любопитно е, че негов заместник в Беленензеш се спряга да бъде бившият играч на тима Мауридес, който се превърна в любимец и за ЦСКА по време на престоя си на "Българска армия".

Колкото до Касиера, той започва в Депортиво Кали, преминава през втория отбор на Аякс, а след това и през представителния, за който има 21 мача и 3 гола. Той е собственост на нидерландския клуб от 2016 до 2019 година, но бива отдаден под наем на два пъти в периода - на Грьонинген и на Расинг. През 2019 година Беленензеш придобива правата му. Оттогава има 31 мача и 5 гола.

А наскоро се появи информация, че Лудогорец иска нападател от Ла Лига.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички