Още трима бивши футболисти на ЦСКА осъдиха клуба


Още трима бивши футболисти на ЦСКА осъдиха клуба
Снимка: LAP.bg

2582 0

След като преди дни бившият футболист на ЦСКА Юнес Бенжалюн осъди клуба пред КАС, още трима бивши играчи на "червените" също са спечелили делата си срещу клуба, а към тях се присъединява и един агент.

Делата на Сержиньо, Тенгариня и Нилсон Антонио, както и на агента Франсиско Морено са отсъдени в тяхна полза. Четиримата съдиха клуба пред ФИФА, но ЦСКА обжалва пред съда в Лозана. От КАС обаче са отхвърлили тези жалби.

Така ЦСКА трябва да плати 109 900 евро на Сержиньо, плюс годишна лихва от 5% за почти 10 години. Франсиско Морено ще трябва да получи 80 000 евро плюс същата лихва. По случаитте с Тенгариня и Нилсон Атнонио "червените" ще се бръкнат с над 236 000 евро към наследниците на първия (Тенгариня почина на 30.10.2021 г.) и още 261 002 евро на Антонио.

По този начин общо дължимите суми на куба към четиримата бивши футболисти и мениджъра възлизат на над 2,5 млн. лева. Поради тази причина забраната за трансфери на ЦСКА е вече факт.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички