Още последствия за ЦСКА в Европа: Близо 70 хил. глоба + удар за феновете


Още последствия за ЦСКА в Европа: Близо 70 хил. глоба + удар за феновете
Снимка: Ivan S. Ivanov / LAP.bg

3119 0

ЦСКА продължава да трупа негативи след единствения сблъсък за "армейците" в европейските клубни турнири през този сезон. Както е известно, те отпаднаха във втория квалификационен кръг на Лигата на конференциите с общ резултат 0:6 от носителя на Купата и на Суперкупата на Румъния Сепси. Вече стана ясно и че родният клуб отнася солидна санкция от УЕФА.

Европейската футболна централа наказа сурово "червените" заради първия мач, игран на стадион "Българска армия" (загуба с 0:2). ЦСКА е глобен с 35 250 евро, което се равнява на малко над 69 хиляди български лева. Освен това стадионът, на който отборът ще домакинства в следващия си мач в европейските клубни турнири, ще бъде частично затворен.

От паричната глоба 20 хиляди евро са заради дискриминационно поведение. Останалата част от санкцията е поради използване на пиротехнични средства по време на двубоя. Отнесено е и предупреждение за неспазване на минималните медицински изисквания. Няма официално потвърждение или позиция от клуба за суровите наказания.

В следващия си мач в Европа ЦСКА ще бъде и с наказан футболист. Става въпрос за полузащитника Марселино Кареасо, който сякаш незабелязано си изкара два бързи жълти картона в добавеното време от реванша със Сепси. В ексклузивно интервю за SportLive.bg пък Майкъла посочи интересна причина за отпадането на ЦСКА от Сепси.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички