Официално: Отложиха мачове на ЦСКА и Лудогорец в Първа лига заради европейските сблъсъци


Официално: Отложиха мачове на ЦСКА и Лудогорец в Първа лига заради европейските сблъсъци
Снимка: Ivan Ivanov / LAP.bg

3240 0

От Спортно-техническата комисия (СТК) към Българския футболен съюз (БФС) обявиха решението си да отложат мачове на два от тимовете, които се борят в европейските клубни турнири. Става въпрос за ЦСКА и за Лудогорец.

И от двата клуба са поискали подобен ход на основание чл. 44, ал. 1, буква а, а именно - срещите им в Европа. Както е известно, "орлите" продължават в квалификациите на Шампионска лига, а "червените" започват през следващата седмица в Лигата на конференциите.

Поради това сблъсъкът на "армейците" срещу Етър, който е от третия кръг на родния шампионат, както и двубоят на разградчани срещу Славия, отново от същия кръг, са отложени за неопределен период от време.

От официалния сайт на БФС публикуваха следното съобщение по темата:

"По искане на ПФК „ЦСКА-София“ София и на основание чл. 44, ал.1, буква а/, предложение трето от Наредбата за първенствата и турнирите в системата на БФС сезон 2023/2024 , срещата от III – ти кръг на Първа професионална футболна лига между отборите на ФК „Етър“ ВТ и ПФК „ЦСКА-София“ София, се отлага.

По искане на ПФК „Лудогорец 1945“ Разград и на основание чл. 44, ал.1, буква а/, предложение трето от Наредбата за първенствата и турнирите в системата на БФС сезон 2023/2024 , срещата от III – ти кръг на Първа професионална футболна лига между отборите на ПФК „Славия“ Сф и ПФК „Лудогорец 1945“ Разград, се отлага" - написаха от СТК към БФС.

Междувременно от УЕФА решиха мачът на Лудогорец в Шампионска лига да е по същото време като на друг роден тим, но в Лигата на конференциите.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички