Къде ще играят талантите в академията на ЦСКА? Костадин Ангелов даде отговор


Къде ще играят талантите в академията на ЦСКА? Костадин Ангелов даде отговор
Снимка: Lap.bg

4520 0

Новият директор на школата на ЦСКА Костадин Ангелов-Лаптопа говори за своите планове, свързани с развитието на "червената" академия. Той засегна и темата за това къде ще се премести школата, след като започне реконструкцията на "Българска армия". 

Развитието на школата

"Коментирали сме тази тема с Фичо (б.р. – Филип Филипов). Ясно е, че клубът има сериозни амбиции да развие школата си и големи намерения на базата в Панчарево да се построят интернат, нови игрища и някои възрасти да се преместят там. Обаче ЦСКА задължително трябва да има поне два големи терена и още едно-две малки в локация, която е удобна за родителите в София да водят по-малките деца на тренировки. В момента се търси най-правилното решение, имаме няколко варианта. Не искам засега да ги споделям, защото не би било конкретно, а и не е категорично ясно, че ще се случат", каза специалистът пред подкаста "Sport Cast".

Какъв футбол ще играят талантите в школата?

"Заложил съм три приоритета в стила на игра на всички отбори в школата. Първият е агресията – т.е. да не позволяваш на съперника да изнася топката, не някакви грубиянски прояви. Друго нещо, което искам да виждам от ЦСКА, е изнасяне на топката от аут. За да си силен отбор не трябва да те е страх от пресата, а сам да я поканиш и да знаеш как да я преодолееш. И третото ми изискване е в средата на терена отборите на ЦСКА да бъдат доминантни с разиграването по земя и търпеливи за шанса да закарат топката в предни позиции", добави още Ангелов.

Междувременно лятната селекция в ЦСКА продължава с пълна сила, въпреки че отборът се подсили с много нови това лято. На "Армията" очакват още трима нови футболисти.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички