"Офанзива" след мача ЦСКА - ЦСКА 1948: Няма да има достатъчно възмездие и справедливост за всичката кал


"Офанзива" след мача ЦСКА - ЦСКА 1948: Няма да има достатъчно възмездие и справедливост за всичката кал

5612 0

Привърженици от бившата организация "Офанзива", които не посещават мачове от 2016 година насам, публикуваха интересна позиция в социалната мрежа Facebook, с която изразяват възмущението си от събитията на стадион "Българска армия", развили се по време на мача ЦСКА - ЦСКА 1948.

"Случилото се на трибуните на стадион "Българска армия" вчера е толкова обидно, жалко и подчовешко, че не можем да го премълчаваме", пишат те и допълват: "Отстрани всеки един от нас видя как една безмозъчна човешка биомаса се гаври с историята на клуба. Легенди на ЦСКА с хиляди мачове зад гърба си бяха псувани, децата и роднините им бяха проклинани по възможно най-гнусен начин".

Ето какво гласи целият пост на "Офанзива":

"Преди шест години решихме да преустановим активната дейност на организацията, когато виждахме накъде се е запътил нашият любим клуб. Категорично отказахме да станем съучастници в убийството на нашата любов и дистанцията на времето доказа, че това беше единственото правилно решение.

Години наред ние мълчахме и продължаваме да не искаме по никакъв начин да участваме в гротеската, в която се превърна ситуацията в нашия храм - стадион "Българска армия". Много пъти хората в организацията са имали желание да действат в една или друга посока, защото това е същността на всеки един от нас - да е активен, свободомислещ и непреклонен. Въпреки това държим на думата си, че по-добре е организацията да преустанови дейност, отколкото да прави нещо в разрез с принципите си. Затова и сегашните редове не са подкрепа за когото и да било.

Въпреки всичко, има неща, които просто няма как да подминем с лека ръка, или да кажем, че нас не ни вълнува или засяга. Случилото се на трибуните на стадион "Българска армия" вчера е толкова обидно, жалко и подчовешко, че не можем да го премълчаваме. А какво всъщност се случи в нашите очи? Отстрани всеки един от нас видя как една безмозъчна човешка биомаса се гаври с историята на клуба. Легенди на ЦСКА с хиляди мачове зад гърба си бяха псувани, децата и роднините им бяха проклинани по възможно най-гнусен начин, а алеята на славата на ЦСКА се превърна в сметище и тоалетна за уж "феновете" на този клуб.

Винаги сме мислели, че няма да видим по-дълбоко дъно от това на 4 юли 2016 година (само седмици след преустановяването на нашата дейност), когато юношите на автентичния ЦСКА бяха плюти, псувани и поливани с бира от "фенове" на клуба. Ето, че има и по-дълбоко дъно. Срам и гнус ни е да кажем, че някога сме били на един и същ стадион и сме пеели едни и същи песни с участниците в тези две "събития". Тези същества не може да бъдат отъждествявани с ЦСКА. Те не са ЦСКА и няма как да бъдат.

На този грешен свят няма да има достатъчно възмездие и справедливост за всичката кал, която хвърлиха по нашата любов тези мерзавци. Дано в отвъдния се намери!

От Офанзива".

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ - Фитнес-инструктор подвел Георги Йомов от ЦСКА?

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички