ЦСКА се сгромоляса още на рестарта в Първа лига, не би новак в София


ЦСКА се сгромоляса още на рестарта в Първа лига, не би новак в София
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

6073 0

Отборът на ЦСКА побърза да направи грешна стъпка при преследването на Лудогорец и „червените“ направиха равенство – 1:1, в отложен мач от 4-ия рунд в Първа лига срещу Локомотив София.

Хората, предвождани от Стойчо Младенов, дори може би трябва да са доволни на хикса на „Васил Левски“, тъй като новакът в елита на България създаде половин дузина големи опасности пред вратата, пазена от Густаво Бусато, но в крайна сметка Локомотив успя да вкара само един гол в неделния дуел.

Той дойде в 15-ата минута, когато Симеон Славчев порази вратата на символичните гости, а четири минути по-късно Георги Йомов вкара гол-близнак на този от домакините и на практика оформи крайния резултат в срещата между двата тима.

Така разликата между ЦСКА и Лудогорец стана четири точки, след като „червените“ са с 41, докато „орлите“ са с 45. Локомотив София остана 12-и с 19 точки.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Преди старта на срещата двата отбора почетоха паметта на легендарния Трифон Попов, който напусна този свят преди шест години. Четвърт час след старта на мача домакините шокираха съперника си, след като ЦСКА бе преценил да се изнесе много високо по терена, а топката бе пратена за Симеон Славчев, който се вклини между централните бранители на ЦСКА. Халфът прехвърли Бусато след асистенцията на Октавио и даде аванс на "железничарите".

В 18-ата минута ЦСКА опита да реагира бързо, но ударът на крилото на "червените" профуча над напречната греда на вратата, пазена от Аелксандър Любенов. Минута по-късно симовиличните гости изравниха резултата, тъй като Юга изведе Йомов, който пък надбяга Кацикас. Стражът на "железничарите" излезе да парира №10 от ЦСКА, който прехвърли юношата на Левски и изравни резултата - 1:1.

Темпото на "Васил Левски" обаче спадна след изравнителния гол на гостите. Десетина преди края на първата част Иван Турицов се справи с Виржил Пинсон отдясно до ъгловото флагче, след което комбинира с Йомов. Крилото на „червените“ проби в наказателното поле и шутира с левия крак, но в ръцете на Любенов.

В 44-ата Жорди Кайседо опита техничен удар от границата на наказателното поле, но еквадорецът не сполучи с изпълнението си. В ответната атака Локомотив изпусна брилянтна възможност след безумна грешка на Амос Юга. Халфът сбърка при паса си, за топката бе пратена вдясно за пуснали се на спринт Октавио. Звездата на "железничарите" шутира с десния по земя, но топката не посети вратата на "червените" - аут.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Втората част започна с умела комбинация между Йомов и Кайседо, ала ударът на еквадореца бе париран от Александър Любенов.

Локомотив обаче отговори три минути след това, когато Митков гардира добре топката в наказателното поле, след което я предостави на Пинсон, който стреля мощно, но над вратата на Бусато.

В 64-ата минута Кайседо стреля точно от доста сериозна дистанция, но право в ръцете на Любенов. Секунди след това "железничарите" пропуснаха нова голяма възможностза втори гол. Рапосо намери с дълъг пас Пинсон отляво в наказателното поле. Французинът преодоля Турицов и стреля силно от чудесна позиция, но над вратата. В 69-ата минута Симеон Славчев стреля с глава от много близо, но чудесна намеса на Густаво Бусато нетурализира чист гол за "червено-черните".

В началото на добавеното време нападателят на ЦСКА Бисмарк Чарлс имаше отлична възможност за гол, но ударът му беше трагичен и Любенов спаси с лекота.

Стартови състави:

Локомотив София: Любенов, Селсо, Крачунов, Кацикас, Атанасов, Орачев, Кацаров, Октавио, Славчев, Митков, Пинсон

ЦСКА: Бусато, Турицов, Матей, Лам, Мазику, Жеферсон, Юга, Йомов, Кери, Вилдсхут, Кайседо

Коя българска ТВ ще излъчи срещата - вижте ТУК

ПРЕДИ МАЧА

Пролетният дял от Първа лига стартира с два мача в днешния 13 февруари. В първия лидерът в подреждането Лудогорец гостува на Арда в Кърджали, а във втория ЦСКА е символичен гост на Локомотив София на националния стадион в центъра на столицата.

"Железничарите" са на незавидната 12-а позиция във временното класиране с актив от 18 точки след 18 изиграни мача. "Армейците" са плътно зад "орлите" и изостават на 2 пункта от върха. И двете срещи трябваше да се изиграят през лятото, но тогава бяха отложени заради европейските мачовете на "зелени" и "червени".

За последно футболистите на Стойчо Младенов се изправиха срещу Локомотив на 2 декември в сблъсък от 17-ия кръг на първенството и тогава Жорди Кайседо и Георги Йомов бяха точни за крайното 2:0. Последната победа на тима от квартал "Надежда" в столично дерби датира от 2016 година - 2:1 на 1/16-финалите за Купата на България!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

В мач с 6 гола: Да вкараш с ЦСКА срещу Атлетико Мадрид на 34 години (ВИДЕО)

Най-възрастният голмайстор в историята на ЦСКА е Тодор Янчев, който на 37 години, 4 месеца и 10 дни се разписва...

Реклама
Най-четени новини

виж всички