Новото "бижу" на ЦСКА Морено: Дебют от пейката - гол! Дебют като титуляр - гол! И много техника


Новото "бижу" на ЦСКА Морено: Дебют от пейката - гол! Дебют като титуляр - гол! И много техника
Снимка: Instagram

16867 0

През зимния трансферен прозорец досега ЦСКА се подсили само в предни позиции, привличайки двама млади южноамериканци. Днес Ви разказваме повече за колумбийския нападател Браян Морено, който дойде на "Българска армия" от колумбийския Атлетико (Уила). 22-годишният нападател е в професионалния футбол едва от няколко години, заради което биографията му не е дълга, но за сметка на това е успешна.

Морено е роден на 26 юни 1998 година в Северозападна Колумбия, департамент Антиокия. Започва футболната си кариера в мексиканския Селая, който го отдава под наем на Атлетико (Уила). Впоследствие колумбийският клуб купува правата му и именно там Морено успява да блесне. Медии в Колумбия го наричат "бижуто" на Атлетико (Уила). За този клуб нападателят, който успешно действа и по крилата, записва 40 мача и 9 гола.

Дебютът му на 25 януари 2021 г. в мача срещу ФК Богота, в който Атлетико постига убедителна победа с 4:0. Тогава отборът на Морено се състезава във второто ниво на колумбийския футбол - Примера Б. Морено дебютира по мечтан начин - разписва за 3:0 в 63-ата минута от мача, и неслучайно привлича вниманието на треньора и феновете още с бойното си кръщение. Клубът му дава възможност да бъде титуляр и в следващите мачове и той се представя на ниво. В първата си среща като титуляр нападателят бележи за 1:1 при победата на Уила срещу Форталеза. В първите си 14 мача като професионалист младокът се разписва 3 пъти и помага на тима да спечели промоция в най-високото ниво на колумбийския футбол.

Сезонът на Атлетико в Примера А обаче не е успешен - той завършва последен с едва 10 спечелени точки в 20 мача и се завръща във втора дивизия. Въпреки това Браян Морено успява да покаже качествата си пред елитните тимове. Неслучайно ЦСКА спечели битката за подписа му не срещу кого да е, а срещу колумбийския гранд Милионариос.

Колумбиецът се отличава с умението си да намира добри места в атакуващия фронт и с движенията си на терена. В допълнение към 9-те му гола Морено определено е удачен трансфер за "червените", още повече че е млад и вероятно тепърва ще се развива.

А за развитието му има няколко мотивиращи фактора - фактът, че ще играе футбол в Европа, че може да блесне в евротурнирите и не на последно място новата му заплата. Според информация на Sportlive.bg в Атлетико (Уила) нападателят е получавал 82,2 хиляди евро на година. Ако информацията за таван на заплатите в ЦСКА е вярна и той се е споразумял да взима максимума на "Армията" - 15 000 евро, в България Морено ще прибира над 100% повече, без да включваме бонусите.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички