Обявиха целта на ЦСКА за следващия сезон: Титла


Обявиха целта на ЦСКА за следващия сезон: Титла
Снимка: Любомир Спиров/БГНЕС

1992 0

Ивайло Манджуков подчерта, че най-голямата мисия на новото ръководство на тима е да избегне фалита, към който се е запътил ЦСКА след ужасяващото управление през последните близо 10 години.

"Желанието ми е да не се стига до фалит. Трябва първо да се направи финансова ревизия. Не трябва да се спекулира с думички като „фалит“, „банкрут“, „обявяване в несъстоятелност“. Колкото до професионалния футбол, ЦСКА продължава да гони своите цели. Това че сме пред финансов колапс не означава, че ще случи. Ние можем да избегнем това с правилен мениджмънт".

Новият съсобственик на тима беше категоричен, че избягването на фалита ще стане чрез преструктуриране, а още следващия сезон целта ще е титла.

"Целите са клубът да се преструктурира финансово и спортно-техническо и от другия сезон да гони титлата. Докато ЦСКА е в професионалния футбол, винаги ще преследва най-високите цели. Това е било винаги".

Манджуков разясни за какво са използвани 800-те хиляди лева, които за последно дадоха Юлиан Инджов и Петър Манджуков.

„Нека да конкретизираме малко фактологията – господата Юлиян Инджов и Петър Манджуков са превели 800 хиляди лева. От тази сума бяха направени плащания за половин милион лева по договори за разсрочване, а не като плащания за лиценза. Останалата сума беше използвана за покриване на задължения към футболистите. Не съм аз техническото лице, което ръководи процеса за лицензирането.

Кой ще носи отговорност, ако не вземем лиценз? Това в число и аз, но нека да изчакаме май месец и да видим крайния резултат. ЦСКА е подложен на мониторинг на всеки три месеца от доста време насам, но нека не се спекулира. Няма да нося аз отговорността персонално, ще я понесем колективно", завърши Манджуков.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички