Историческото падение на ЦСКА продължи и в Ловеч


Историческото падение на ЦСКА продължи и в Ловеч

6279 0

Падението на ЦСКА продължи и в Ловеч, където удобният през последните 2 години за ”червените” Литекс удари отбора на Галин Иванов с 2:0, удължавайки агонията през 2015 година на 31-кратните шампиони.

Двубоят беше решен през първото полувреме от звездата на тима Данило Асприлия, който отбеляза две попадения (18,35), а освен това през втората част на няколко пъти пропусна да осъществи хеттрик.

ЦСКА днес стигна до гол чрез Стефан Николич през първото полувреме, но попадението беше отменено заради много спорна засада. Така „червените” продължават да за без гол през 2015 година – 8 мача и над 720 минути.

Освен това и целта „Европа” изглежда все по-далеч за Галин Иванов и компания. „Армейците” вече са на 4-о място с 46 точки, като Литекс с точка повече влезе в тройката. Лидер остава Лудогорец с 55 точки, докато Локомотив София е с 50.

„Червените” могат да очакват и нова сурова глоба от БФС, след като мачът беше временно прекратен заради хвърлени от феновете на ЦСКА бомбички и факли , полетели към терена в края на първото и началото на второто полувреме.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Срещата почна с фрапантен пропуск пред вратата на "червените". В 3' Асприля нахлу в наказателното поле и пусна успореден на голлинията за Милчо Ангелов. Младият талант от метър прати топката като по чудо в аут.

Малко по-късно новото попълнение на домакините Регула беше изведен в половината на ЦСКА. Литекс попадна в ситуация 2 срещу 1, но крилото предпочете да стреля, вместо да пусне на непокрития Ангелов - шут и аут.

В 18' падна и първия гол, след като от центъра Малинов успя да пусне страхотен пас за Асприля, който нахлу в наказателното поле и с топовен удар откри резултата - 1:0.

В 27' "червените" най-накрая отбелязаха гол през 2015 година. Стефан Николич беше изведен сам срещу вратаря и успя да отбележи, но съдията отсъди несъществуваща засада и ощети играчите на Галин Иванов.

10 минути преди края на първото полувреме падна и втори гол. Апостол Попов не успя да избие дълъг пас с глава, а дори го насочи в наказателното си поле. Там Крачунов беше изпреварен от Асприля, а вратарят Господинов отново не се представи на ниво - удар на празна врата и 2:0.

След попадението феновете на ЦСКА реагираха много бурно и хвърлиха няколко бомбички, една от които се взриви на 3 метра от вратаря Господинов. В същото време играчите на Литекс бяха замерени с всевъзможни предмети, докато се радваха на гола си.

Малко преди почивката Маарс отне топката от Милисавлевич и изведе на чиста позиция Ангелов. Той обаче отново показа слаб мерник и не успя да се разпише.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Само минута след началото на втората част играта беше прекратена, след като "червените" феновете отново хвърлиха бомбички и димки по терена. Едната димка пък прелетя дори до центъра на терена.

"Червените" пробваха натиск в селдващите минути, който можеше да доведе до гол в 57'. Соарес центрира отлично в наказателното поле, където Николич овладя отлично. Първият му удар беше париран от Винисиус, а при добавката Страхил Попов изби в корнер.

Към 60' Асприля направи 50-метров пробив през центъра, който завърши с нахлуването на играча в наказателното поле. В последния момент той не успя да запази баланс и прати топката на метър встрани.

В последния половин час ЦСКА изигра може би най-силните си минути, но Николич, Жоаким и Соарес пропуснаха да се разпишат, а Винисиус се отчете с две добри спасявания, с които не позволи на "червените" да стигнат до гол през 2015.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Най-големите проблеми за Красимир Балъков са свързани с халфовата линия, тъй като Руменов, Колев и Недялков не са на разположение заради наказания. Поради тази причина Кристиан Малинов е върнат назад и играе като дефанзивен полузащитник заедно с Петрос Бумал. Марс води нападението на тима.

Обижданият на "маймуна" от феновете на ЦСКА Тони Силва е титуляр, като е в нападението на тима заедно със Стефан Николич и Неманя Милисавлевич. Крачунов играе до Валентин Илиев в защитата на ЦСКА.

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Домакините в днешния двубой заемат 5-а позиция с актив от 44 точки, но още днес могат да се намърдат в тройката при победа на "червените". ЦСКА беше лидер преди старта на пролетния дял от шампионата, но вече е на 3-о място с 46 точки.

7 двубоя "армейците" нямат попадение в шампионата, което е най-дългата серия в последния половин век за отбора. Стигна се дори до смяната на Стойчо Младнеов, но и Галин Иванов не успява да промени нищо на "Българска армия".

Литекс пък е в серия от 2 мача без победа, а освен това срещу ЦСКА отборът няма победа и дори отбелязан от 2 години. Тази серия обаче е пряко обвързана със Стойчо Младенов, който вече не води "червените" и Красимир Балъков ще се надява на първа победа срещу 31-кратните шампиони.

ЛИТЕКС - ЦСКА 2:0 (18', 35' Асприля)

Литекс: Винисиус, Попов, Перес, Божиков, Горанов, Малинов, Бумал, Регула, Асприля, Маарс, Ангелов

ЦСКА: Господинов, Кукоч, Крачунов, Илиев, Попов, Витанов, Галчев, Рибейро, Милисавлевич, Николич, Силва

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички