Историята е пренаписана: Мартин Камбуров е голмайстор №1 на България!


Историята е пренаписана: Мартин Камбуров е голмайстор №1 на България!
Снимка: Emona Tsoncheva / LAP.bg

2767 0

Нападателят Мартин Камбуров вече е едноличен голмайстор №1 в историята на българския футбол. Голмайсторът вкара 254-ото си попадение в елита на България в двубоя срещу Царско село, спечелен с резултат 1:0. По този начин Камбуров задмина легендата на ЦСКА Петър Жеков, който държеше рекорда с 253 попадения.

Берое посрещна Царско село в мач от седмия кръг на Първа лига, като всички погледи бяха насочени към Камбуров и рекорда, който беше напът да счупи. В 55-ата минута гостите останаха с човек по-малко, след като Иван Бандаловски беше изгонен с директен червен картон. Това улесни задачата за Камбуров и компания, които стигнаха до гол 20 минути по-късно.

В 75' Камбуров се възползва от груба грешка на вратаря на Царско село Янко Георгиев, за да вкара така ценното 254-о попадение, което го превърна в топ реализатор в историята на родния футбол. Попадението пък донесе четвърта победа за Берое от началото на сезона, която ги изкачи до третото място в подреждането с актив от 12 точки - на три зад лидера Лудогорец, който е с два мача по-малко.

В кариерата си Мартин Камбуров е играл за осем различни български отбора и три чуждестранни. Камбуров е юноша на Ботев Пловдив, където през 1998 година стартира и неговата професионална кариера. През 2000 година за кратко е футболист на Локомотив Пловдив. Следва кратък престой в отбора на Свиленград, а после се завръща в Ботев, отново за кратко.

През 2001-2002 г. Камбуров играе за Спартак Плевен, а след това изкарва четири години в Локомотив Пловдив. В кариерата си е играл и за столичния гранд ЦСКА, където обаче не успява да разгърне потенциала си. Камбуров се е подвизавал и в редиците на Локомотив София и ЦСКА 1948, а в чужбина е играл за Ал-Ахли (ОАЕ), Астерас Триполи (Кипър) и Далиен (Китай). Национал на България в периода 2004 - 2010 година.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички