Новият таран на ЦСКА ще бъде Николич


Новият таран на ЦСКА ще бъде Николич

1596 0

Стойчо Младенов ще налага Стефан Николич на върха на атаката в ЦСКА. Решението си треньорът обяви на пресконференцията след загубата от Берое (0:1).

"Ще залагам на Николич. Той трябва да започва като титуляр. Надявам се нещата да се получат, защото в противен случай през лятото ще трябва да търсим нов нападател. Срещу Берое през първото полувреме центрирахме към Жоаким, но той все закъсняваше", обясни Младенов.

Решението на Стойчо донякъде е спорно, тъй като на Николич му липсва солидна игрова подготовка. За цялата календарна 2014 година черногорецът има 14 мача и малко над 700 минути на терена.

От друга страна, Жоаким показа в първите два мача през пролетния дял, че не се справя успешно като титуляр. Националът на Люксембург реализира 5 гола в А група преди паузата и всичките бяха от позицията на резерва.

Така че логика в хода на Младенов все пак има. Отделно треньорът показа известен успех при корекции в състава.

През есента той правилно избра Оршулич за заместник на контузения капитан Валентин Илиев в центъра на защитата.

Хърватинът обаче търпи отстъпление в представянето си през пролетта, като именно той изпусна голмайстора Н'Дайе при победния гол на Берое. Доводите на Стойчо да налага Николич са, че той може да е по-полезен на отбора от Жоаким с по-здравата си физика. Черногорецът гардира по-успешно топката и умее да я разпределя към съотборниците си, съобщава "Тема спорт".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички