Берое шокира ЦСКА в мач за историята си


Берое шокира ЦСКА в мач за историята си
Снимка: Боби Тошев/БГНЕС

2112 1

За пръв път в историята си Берое победи на „Българска армия” В мач от 21-ия кръг на „А група”.

Старозагорци излъгаха ЦСКА с 0:1 след гол на Ндайе в 74-ата минута.

За да е пълен шокът на "Българска армия" Николич пропусна да изравни от дузпа в дебюта си, 10 минути по-късно.

ЦСКА владееше изцяло играта, а ключът към победата на гостите бе, че удържаха на техния напор през първите 30 минути. Второто полувреме играта бе по-спокойна, чистите положения намаляха, от което старозагорци се възползваха максимално добре.

„Армейците” очаквано започнаха мача по-динамично и още в 3-тата минута Галчев изпълни корнер, който обаче бе уловен от вратаря на гостите. В 8-ата минута Венцислав Василев нахлу отдясно и отправи нешо между удар и центриране, което попадна в ръцете на Макенджиев. 2 минути по-късно Кукоч се измъкна между двама отляво и центрира, но Веселин Пенев съумя да изчисти топката.

Кукоч отправи далечен изстрел в 11-ата минута, но топката рикошира в защитник и излезе в корнер. След изпълнението му отново подобен изстрел на Венци Василев попадна в ръцете на вратаря.

Милисавлевич свали след центриране на Тони Силва в наказателното поле, но той се подхлъзна и не успя да отправи силен удар в 14-ата минута.

В 23-ата минута Кукоч изпълни пряк свободен удар от около 30 метра. Плътният му удар обаче рикошира в гората от играчи и Макенджиев отново спаси.

След 30-тата минута домакините успокоиха темпото, но въпреки това продължиха да държат инициативата. Липсваха по-сериозни опасности пред вратата на гостите. Те пък от своя страна достигнаха до първия си корнер, който не доведе до нищо сериозно.

Все пак Кукоч ги разтрепери в 43-ата минута отправи отляво центриране към дузпата, но никой от съотборниците му не беше на позиция.

В самия край на полувремето Берое организира добра контраатака, но в крайна сметка вратарят на „армейците” улови. ЦСКА на свой ред организира контраигра и удар на Галчев, оставен сам срещу вратаря, беше отразен.

Второто полувреме протече по-различно. Гостите добиха увереност и започнаха да поглеждат към вратата на „армейците”. ЦСКА все пак владееше положението, но нямаше кой да вкара. Старозагорци успешно убиваха темпото и вкарваха двубоя в удобна за себе си насока.

В 56-ата минута Жуан Фелипе намери Милисавлевич на фланга. Сърбинът центрира, търсейки Орелиен Жоаким, но защитник на Берое му изби под носа. 

В 59-ата минута при центриране от фланга Милисавлевич остана непокрит, но не успя да изпрати топката във вратата. 2 минути по-късно Тони Силва опита да преодолее Веско Пенев в наказателното поле, но в последния момент защитникът изби. Мапуку от гостите пък провали възможността да изведе своите в 65-ата минута. Конгоанецът се освободи пред наказателното поле, но стреля слабо и Дивиш улови.

Най-кошмарното за „армейците” се случи в 74-ата минута. След центриране Ндайе се измъкна от Уршулич и очи в очи срещу Дивиш изведе гостите напред – 0:1.

ЦСКА не съумяваше да създаде опасности, докато в 84-ата минута Тони Силва се отскубна в противниковото наказателно поле и спечели дузпа. Зад топката застана Николич, който би вдясно, но Макенджиев изби удара в корнер.

В ответната атака Берое имаха сходна ситуация, но Дивиш съумя да попречи и да спечели аут.

В 89-ата минута Тунчев не успя да оцели вратата от точката за дузпата.

ЦСКА не съумя да противодейства в останалото време и така записа втора поредна загуба.

Засега "армейците" остават на първо място с 44 точки - 3 повече от втория Лудогорец, който е с мач по-малко. Берое вече е на трета позиция с 37 точки.

 

ЦСКА - Берое 0:1

0:1 Ндайе, 74`

Жълти картони: Сънди (ЦСКА); Елиаш (Берое)

Съставите на двата тима:

ЦСКА: Дивиш, Василев, Тунчев, Оршулич, Кукоч, Галчев (Жуан Фелипе 45`), Сънди, Милисавлевич, Бръкляча (Маркиньос 69`), Силва, Жоаким (Николич);

Берое: Макенджиев, Иванов, Пенев, Зафиров, Зехиров, Ндайе, Костадинов, Керкар (Костов 78`), Елиаш, Джоман, Мапуку.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички