ЦСКА пред раздяла със Стойчо Младенов? Наследява го...


ЦСКА пред раздяла със Стойчо Младенов? Наследява го...

31908 10

Времето на Стойчо Младенов като старши-треньор на ЦСКА изтича. Източник от футболния клуб разкри преди малко за Sportline.bg, че вече се подготвя смяната му с Любослав Пенев, с когото вече се водят преговори. 

Не е изключено още тази седмица отборът да осъмне някой ден с нов старши-треньор. Вчера и днес са се случили огромни скандали в ЦСКА. Стойчо Младенов се е скарал с президента Александър Томов – Лупи и дясната му ръка в ръководството Александър Тодоров.

С втория скандалът дори беше публичен. Тодоров заяви, че не е доволен от играта след загубата вчера срещу „Берое” с 0:1 на „Българска армия” и катастрофата срещу „Локомотив” (София) с 0:2 седмица по-рано. Стойчо Младенов обаче изръмжа, че не е работа на изпълнителния директор да коментира играта.

След това са прехвръкнали искри между Младенов и Томов. Според кулоарната информация, Лупи му се скарал защо толкова рано хвърля кърпата, след като лично треньорът на ЦСКА обяви, че отборът не е подготвен да бъде шампион.

Стойчо се озъбил, че „Лудогорец” върви с парите напред и вероятно е дал премии на „Локомотив” (София) и „Берое”. Лупи обаче задал логичния въпрос защо ЦСКА е играл безобразно и в двата мача, за което Младенов вече нямал готов отговор.

Така преди малко Александър Томов даде да се разбере, че снема доверието от Стойчо Младенов. Пред националната телевизия той атакува треньора на ЦСКА, който иска от 3 до 5 години да го оставят на спокойствие, за да направи силен отбор.

"Това е прекалено дълъг период. Какво е това от 3 до 5 години? Никой в клуба не може да иска такъв картбланш, дори аз! Стойчо няма време да стабилизира отбора. Как така с този тим бяхме първи през есента, а сега с две промени не сме? Целите пред ЦСКА си остават първите места в класирането. Винаги целта е била първото място. Нищо друго не се приема от феновете. Някои предлагаха оздравителни години, гратисен период, втори шестици. Няма такова нещо!", заяви Томов и прехвърли топката в полето на треньора.

Според последните информации от ЦСКА, бъдещето на Стойчо Младенов вече е решено и той повече няма да бъде начело на отбора. Освен Томов и Тодоров, зад идеята за подобна промяна стояли още бизнесменът Петър Манджуков и синът му Ивайло, които осигуряват солидна част от издръжката на отбора. Именно последните двама вече са разговаряли с Любо Пенев да се нагърби с ЦСКА като старши-треньор. Твърде вероятно е още тази седмица преговорите да бъдат финализирани. Пенев беше треньор на ЦСКА през 2009 г. и изведе отбора до място в групите на Лига Европа. В края на година обаче напусна след скандал с тогавашните собственици на ЦСКА от „Титан”.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички