Нова звезда? Желаният от ЦСКА Естрада по-скъп от всеки друг на "Българска армия"


Нова звезда? Желаният от ЦСКА Естрада по-скъп от всеки друг на "Българска армия"
Снимка: CSKA.BG

4990 0

ЦСКА изглежда все по-близо до осъществяването на така желания трансфер на Майкъл Естрада. "Армейците" се борят за еквадорския национал с два клуба от родината му и такъв от Сегунда дивисион.

Нова звезда?

В случай на успех, на "Българска армия" ще се поздравят с новия най-скъп футболист в състава си. Това разкриват данни на авторитетното издание "Transfermarkt", което споделя неговата и цената на всички останали в "червения" клуб.

Там цената на нападателя възлиза на около 2 млн. евро, което е с 500 хиляди повече от тримата най-скъпи футболисти на 31-кратните шампиони, каквито са Дюкенс Назон, Тобиас Хайнц и Юрген Матей, оценявани на около 1.5 млн. евро.

Кой е Майкъл Естрада?

27-годишният състезател в продължение на дълги години е част от различни клубове в елита на своята родина. Път към професионалния футбол му дава Макара. По-късно той преминава през Ел Насионал и Индепендиенте дел Вале. 

Излиза за първи път в чужбина, за да подпише с мексиканския Толука през 2020-а година. Впоследствие бива преостъпен в американския Ди Си Юнайтед. Истинския пик в кариера си към момента той стига с фланелката на своята родина Еквадор през миналата зима, когато участва на Световното първенство в Катар, записвайки 3 мача в групите на мястото на бившия таран на "армейците" Жорди Кайседо.

Именно там той блесна с изява, която обиколи футболния свят (ВИДЕО).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички