Как след 160 секунди на Мондиал 2022 желаният от ЦСКА Естрада стана световноизвестен? (ВИДЕО)


Как след 160 секунди на Мондиал 2022 желаният от ЦСКА Естрада стана световноизвестен? (ВИДЕО)
Снимка: GettyImages

4377 0

Майкъл Естрада е един от набелязаните за ЦСКА нападатели през предстоящия летен трансферен прозорец. Това стана ясно още във вторник, като един от най-забележителните факти в кариерата на еквадореца е участието му на последните Копа Америка и Мондиал 2022. 

Той дори стартира титуляр за южноамериканците в откриващата среща с домакина Катар на Световното. Тогава Естрада и съотборниците му се наложиха с 2:0, а по-възможно най-любопитния начин целият футболен свят научи за съществуването на 27-годишния таран.

Причината е ситуацията още в третата минута, когато Енер Валенсия откри за гостите, но попадението бе отменено от ВАР поради засада. Тогава обаче отнеха около 2 минути и 10-12 повторения, за да се разбере точната причина за решението на арбитрите. 

В крайна сметка съгрешилият се оказа именно Майкъл Естрада, който се озовал в нередовна позиция при един от пасовете с глава в наказателното поле. 

Ситуацията с Естрада

При центрирането от прекия свободен удар топката попадна в наказателното поле, където за нея скачат вратарят на Катар Саад ал Шееб и еквадорският бранител Феликс Торес. Последният играе с глава, топката отскача високо, оставена е да тупне в полето, преди Майкъл Естрада да я върне пак с глава към Торес, който със задна ножица я отправя към вратата и Енер Валенсия я вкарва с глава.

Засадата е на Естрада, който се оказва първият, играещ с топката след контакта при единоборството на Торес с вратаря. А в момента, в който съотборникът му отиграва във въздуха, Естрада е с един крак зад вратаря.

И тъй като в този миг Ал Шееб е далеч от голлинията, между еквадорския десен крак (от коляното надолу) и линията на вратата има само един бранител, останал зад стража му. Това е така коментираната причина, поради която Естрада се оказа виновник при отмененото "откриващо" попадение в Катар.

Вижте кога се очаква да стане ясно дали Майкъл Естрада ще подсили ЦСКА!

Video edited on Kapwing

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички