Нов опит? Берое връща в България спорен, но класен бивш играч на ЦСКА?


Нов опит? Берое връща в България спорен, но класен бивш играч на ЦСКА?
Снимка: CSKA.BG

11222 0

Новото ръководство на Берое продължава революцията в клуба. Старозагорци са решени да стегнат редиците си, за да не повторят изминалия катастрофален сезон.

Ужасна кампания, но и светъл лъч

Тимът финишира на 14-о място сезона в Първа лига, стигайки дори до бараж за оставането си в елита. "Заралии" се справиха, побеждавайки с 1:0 Спортист Своге, но опасенията, че кошмарът може да се повтори останаха реални.

Високите етажи на "зелените" обаче претърпяха сериозни промени. Новите босове в клуба желаят да стегнат сериозно редиците си, а в радарите им е попаднал бивш футболист на ЦСКА, пише "Топспорт".

Става въпрос за венецуелския нападател Адалберто Пеняранда. 26-годишният футболист прекрати прекрати договора си с Боависта поради невъзможност да бъде картотекиран. Той е обект на интерес от страна на старозагорци, но под въпрос подобна сделка поставят високите му изисквания, породени от солидната му визитка.

Кариерата на Пеняранда

Венецуелецът акостира в ЦСКА на 5-и октомври 2020 г. Той бива отдаден под наем на "армейците", заедно със съотборника си Джером Синклер. Той пристига на стадион "Българска армия" с огромни очаквания предвид гръмката си до онзи момент кариера.

Преди да облече червената фланелка нападателят има периоди в тимове като Удинезе, Гранада, Уотфорд, Малага и Лас Палмас. Той оправдава настройки спрямо себе си, изнасяйки няколко страхотни мача в българския шампионат.

Въпреки това, не получава особено доверие. С 31-кратните шампиони той взима участие в едва 9 срещи, записвайки 1 асистенция, преди да се върне в Лас Палмас. За краткия период обаче той грабна и медал от Купата на България, с която "армейците" триумфираха през сезон 2020/21 г. 

Около периода на Пеняранда в България не липсваха и скандали.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички